Η Έκθεση βιβλίου «Ναύπλιο 2020» ξεκινά στις 3 Αυγούστου προβάλλοντας το μήνυμα «Γυρίζω σελίδα, αλλάζω ζωή»

497

Την Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 και ώρα 19:30, στα πλαίσια του Πολιτιστικού Αύγουστου του Δήμου Ναυπλιέων, ανοίγει τις πύλες της η ετήσια θεσμοθετημένη Έκθεση Βιβλίου στην πλατεία Ωνάση, την οποία συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ναυπλιέων, ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ Ναυπλίου και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ).

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 4η Αυγούστου στις 20:30, θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος, παρουσία του Δημάρχου Ναυπλίεων Δημήτρη Κωστούρου και της προέδρου του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου Μαρίας Ράλλη-Πιτσάκη.

Η ΠΟΕΒ με την πολυετή πείρα στη διοργάνωση κλαδικών εκθέσεων προαγάγει τη φιλαναγνωσία και την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για τις νέες εκδόσεις και την ελληνική βιβλιοπαραγωγή.

Η έκθεση αποτελεί έναν σταθερό θεσμό πολιτισμού τόσο για την πόλη του Ναυπλίου όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Νομού Αργολίδας. Θα διαρκέσει από την Δευτέρα 3η Αυγούστου έως και την Κυριακή 30η Αυγούστου 2020, θα λειτουργεί καθημερινά από τις 19:30 έως 24:00.

Συμμετέχουν 70 εκδότες με νέες εκδόσεις, όσο και παλαιότερες που καλύπτουν τα ενδιαφέροντα κάθε αναγνώστη.

Στην έκθεση θα συμμετέχουν η Ιερά Μητρόπολη Αργολίδας, ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρίες του Νομού Αργολίδας και η Ένωση Συγγραφέων και Λογοτεχνών Νομού Αργολίδας με σκοπό να προβάλλουν το έργο τους.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες εκδηλώσεις που αφορούν το έργο της Ένωσης Συγγραφέων και Λογοτεχνών του Νομού Αργολίδας.