Νανόπουλος: Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε δράσεις για έναν σύγχρονο και τεχνολογικά προηγμένο δήμο. Δωρεάν γρήγορο wifi.

103

Δήμος Κορινθίων: Υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες διαδικτύου στο κέντρο της πόλης

Την δυνατότητα να απολαμβάνουν δωρεάν, ελεύθερη και σε υψηλές ταχύτητες πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσωασύρματου δικτύου WiFi, έχουν πλέον οι δημότες και οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου της πόλης της Κορίνθου, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί σταδιακά η Δημοτική Αρχή με σκοπό τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου μας.

«Η εικόνα του δήμου αλλάζει. Γίνεται σύγχρονη και τεχνολογικά προηγμένη μέσα από έργα και παρεμβάσεις που εξυπηρετούν πολίτες και επιχειρήσεις» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στην παρουσίαση του δικτύου σήμερα το μεσημέρι, ανακοινώνοντας την λειτουργία του δικτύου στο κέντρο της Κορίνθου αλλά και τον σχεδιασμό για την επέκταση του ευρύτερα του κέντρου αλλά και σε σημεία αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος.

«Ο ρόλος μου ήταν βοηθητικός και πιεστικός ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Βαγγέλης Παπαιωάννου, με τον Δήμαρχο να σημειώνει πως «από πλευράς μου θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες και όλα τα πρόσωπα με τις ικανότητες και τις γνωριμίες που έχουν ώστε να λειτουργήσουμε σε όφελος του δήμου και των πολιτών”.

Tο ΝΕΟ ασύρματο δίκτυο WiFi στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου περιλαμβάνει 10 σημεία πρόσβασης (access points) και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Ασύρματων Ευρυζωνικών Δικτύων WiFi4EU.Οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών κατόπιν της σύνδεσης τους στην πύλη εισόδου WiFi4EU και την εμφάνιση της σελίδας  www.korinthos.gr

Τα ασύρματα σημεία πρόσβασης είναι:

►Πεζόδρομος Εθν. Αντιστάσεως:

4 ασύρματα σημεία πρόσβασης

►Πεζόδρομος Ερμού:

3 ασύρματα σημεία πρόσβασης

►Πεζόδρομος Κολοκοτρώνη:

3 ασύρματα σημεία πρόσβασης

Η παρουσίαση έγινε από τον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, τον Διευθυντή Επικοινωνίας της windHELLAS  Γιώργο Τσαπρούνη  , τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Παιδείας Βαγγέλη Παπαιωάννου και την Υπεύθυνη του τμήματος Τεχνολογιών Επικοινωνίας και Πληροφορίαςτου Δήμου Εύη Παντελέων  το μεσημέρι της Πέμπτης στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορίνθου.

«Ο Ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μονόδρομος για όλους, πολίτες, επιχειρήσεις και δημόσια διοίκηση. Ο Δήμος Κορινθίων θα είναι από τους λίγους στην Πελοπόννησο που θα διαθέτουν τέτοιες υπηρεσίες» σημείωσε ο κ. Τσαπρούνης  αναφέροντας πως στο δίκτυο της Κορίνθου έχουν τοποθετηθεί τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα με υψηλή χωρητικότητα και δυνατότητα ταχυτήτων  που θα καλύψουν χωρίς προβλήματα ανάγκες πολιτών, τουριστών και επιχειρήσεων. Σημείωσε δε την αξία του δικτύου οπτικών ινών που τοποθετείται στην Κόρινθο αυτό το διάστημα και θα δώσει την δυνατότητα σε 5.000 νοικοκυριά να απολαμβάνουν  γρήγορο και χωρίς προβλήματα internet.

Η κ. Εύη Παντελέων έδωσε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου σημειώνοντας πως ο Δήμος Κορινθίων ήταν από τους πρώτους που εξασφάλισαν την συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προχωρώντας στην παρέμβαση που θα αποδώσει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες.

Από τον κ. Τσαπρούνη ανακοινώθηκαν στην διάρκεια της παρουσίασης δυο ακόμα σημαντικότατες παροχές, προσφορά από την εταιρία WIND

η τοποθέτηση αντίστοιχου ασύρματου, υψηλής ταχύτητας δικτύου WiFi, στην κεντρική πλατεία της Κορίνθου «Π.Τσαλδάρη» εντελώς ΔΩΡΕΑΝ

η ΔΩΡΕΑΝ και άνευ άλλης  χρέωσης παροχή των πακέτων των υφιστάμενων συνδρομητών της (ομιλία, sms, κτλ) στις πληγείσες από την πρόσφατη πυρκαγιά περιοχές του δήμου Κορινθίων, για 15 ημέρες.

Το δίκτυο είναι στην διάθεση όλων από την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020.