ΤΑΚΗΣ ΣΚΟΥΦΗΣ: «Δεν θα λείψει το νερό από κανένα σπίτι. Υδροδοτήσαμε Μοναστηράκι και Μυκήνες και υλοποιούμε έργα για Κουτσοπόδι και Σκαφιδάκι»

1337
Ο Παναγιώτης Σκούφης είναι Στέλεχος δράσης και αποτελέσματος

Ο κόσμος ανέδειξε τον Παναγιώτη Σκούφη πρώτο σε σταυρούς Δημοτικό Σύμβουλο, στον πρώτο σε ψήφους συνδυασμό, του Δήμου Άργους Μυκηνών. Ο επανεκλεγείς για τρίτη φορά Δήμαρχος, Δημήτρης Καμπόσος, του ανέθεσε την ευθύνη της Προεδρίας της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου Άργους Μυκηνών (ΔΕΥΑΑΡΜ).

Ο Παν. Σκούφης απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του Δημ. Καμπόσου

Ο Παναγιώτης Σκούφης, πρώτος των πρώτων, μιλάει στο akromolio.gr, για το έργο που γίνεται και για τις βασικές πολιτικές που υλοποιεί η μεγαλύτερη Δημοτική Επιχείρηση της Περιφερειακής Ενότητας, για την αντιμετώπιση των αναγκών των Δημοτών σύμφωνα τις οδηγίες του Δημάρχου του μεγαλύτερου Δήμου της Αργολίδας σε πληθυσμό, έκταση και ιστορία.

Η εξυγίανση της τ. καταχρεωμένης ΔΕΥΑΑΡΜ, η εξασφάλιση της αναγκαίας ποσότητας και ποιότητας πόσιμου νερού για όλους τους κατοίκους, η αντιμετώπιση των αναγκών επέκτασης και συντήρησης του δικτύου διανομής και η φροντίδα εκσυγχρονισμού των αποχετευτικών λειτουργιών, είναι το αποτέλεσμα της χριστής διοίκησης. Και όλα αυτά, σε καιρό ισχνών αγελάδων και εφαρμογής ειδικών τιμολογίων στήριξης των ευάλωτων οικονομικά κατοίκων του Δήμου Άργους Μυκηνών.

Διαβάστε τι απάντησε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ Παναγιώτης Σκούφης στις 5 ερωτήσεις που του θέσαμε.

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Αναλάβατε Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑΡΜ σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε θέσει.

ΣΚΟΥΦΗΣ: Γνωρίζοντας καλά, ότι είμαστε σε περίοδο οικονομικής κρίσης, η πρώτη μου προτεραιότητα είναι οι πολίτες. Η ΔΕΥΑΑΡΜ προσπαθεί και παρέχει τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες σε όλο τον Δήμο Άργους-Μυκηνών, ώστε να δουλεύει άριστα το δίκτυο, οι δεξαμενές, οι αντλίες παροχής νερού, οι γεωτρήσεις και ο βιολογικός καθαρισμός, ώστε να μη λείψει το νερό από κανένα σπίτι. Στη συνέχεια, με τα λίγα χρήματα που έχουμε, να μπορέσουμε να εντάξουμε έργα σε διάφορα προγράμματα για να εκσυγχρονίσουμε δίκτυα και να τα επεκτείνουμε. Και βέβαια καταφέραμε να έχουμε μηδενικές ή πολύ χαμηλές χρεώσεις σε συνδημότες μας που η κρίση τους έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση.

 

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Σε καιρό Lockdown, είδαμε την ΔΕΥΑΑΡΜ να υλοποιεί έργα αποχέτευσης στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Ήταν κατάλληλη η στιγμή;

ΣΚΟΥΦΗΣ: Γνωρίζοντας ότι ο δήμος ετοίμαζε να αναπλάσει το Εμπορικό Κέντρο της πόλης, κινηθήκαμε άμεσα και ταχύτατα για να προλάβουμε να συγκεντρώσουμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και άδειες από αρχαιολογία, τεχνικές υπηρεσίες κτλ., ώστε να ξεκινήσουμε τα έργα αποχέτευσης και αλλαγή σωλήνων ύδρευσης που δεν είχαν πραγματοποιηθεί παλαιότερα.

Όλα έγιναν την κατάλληλη στιγμή που τα μαγαζιά ήταν κλειστά, λόγω του locked down και δε δημιουργήσαμε πρόβλημα στη λειτουργία τους. Η ΔΕΥΑΑΡΜ παρέδωσε το έργο, πριν το ξεκίνημα των καταστημάτων και αυτό ήταν η μεγάλη μας επιτυχία!

Αξίζει να τονιστεί ότι το έργο έγινε από ιδίους πόρους και χωρίς έξοδα μελετών, αφού αυτά έγιναν από την τεχνική υπηρεσία μας.

 

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Είδαμε ότι παραλάβατε μηχανολογικό εξοπλισμό αφαλάτωσης και διύλισης υδάτων, αξιοποιώντας πόρους από  το πρόγραμμα «Φιλόδημος».  Ποια θα είναι τα οφέλη των καταναλωτών και πότε εκτιμάται πως θα τεθούν σε λειτουργία;

ΣΚΟΥΦΗΣ: Πράγματι παραλάβαμε τον μηχανολογικό εξοπλισμό για το εργοστάσιο αφαλάτωσης και διύλισης υδάτων που στήθηκε στους Μύλους. Αυτό το έργο, το εντάξαμε στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» και  εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε άμεσα. Το όφελος είναι μέγιστο αφού επεξεργάζεται το νερό του Ανάβαλου και εξασφαλίζουμε μέχρι 200 κυβικά ανά ώρα, με τα οποία εμπλουτίζουμε το νερό των πηγών της Λέρνης, ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις των καλοκαιρινών μηνών. Επιπλέον, εντάξαμε στον «ΦΙΛΟΔΗΜΟ» τις υδροδοτήσεις Κουτσοποδίου και Σκαφιδακίου από τις πηγές της Λέρνης, έργα που εγκρίθηκαν και ήδη υλοποιούνται. Ένα ακόμα έργο που έχει κατατεθεί είναι η αλλαγή του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Βιολογικού. Όλα αυτά ανέρχονται σε 6 εκατομμύρια ευρώ περίπου! Ακόμη, πετύχαμε τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για την αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού εξόδου, του Βιολογικού Καθαρισμού, ύψους 1.580.000 ευρώ περίπου. Τέλος, πριν τις εκλογές, με ιδίους πόρους υδροδοτήσαμε με νερό από τις πηγές της Λέρνης, τις τοπικές κοινότητες Μοναστηρακίου, Μυκηνών και απομένουν τα Φίχτια. Είναι σαφές ότι τα έργα που υλοποιούνται είναι πολλά και μέσα στην οικονομική κρίση που βρισκόμαστε, δε σταματάμε, αλλά συνεχίζουμε γιατί έχουμε όραμα και θέληση για το καλύτερο, πάντα με την καθοδήγηση του δημάρχου μας, Δημήτρη Καμπόσου!

 

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ΔΕΥΑ, σε όλη την Ελλάδα εμφανίζονται να είναι καταχρεωμένες. Ποια είναι η κατάσταση της ΔΕΥΑΑΡΜ και πως αυτή επιδρά στην οικονομική πολιτική ως προς τις χρεώσεις στον καταναλωτή;

ΣΚΟΥΦΗΣ: Είναι αλήθεια, ότι όλες οι ΔΕΥΑ στην Ελλάδα έχουν χρέη. Αυτό οφείλεται στο ότι μερικοί καταναλωτές δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την υπηρεσία. Έτσι δημιουργούνται χρέη, τα οποία αυξάνονται από έκτακτες ζημιές μεγάλης αξίας στην αποκατάστασή τους. Γι΄ αυτό οι πολίτες-καταναλωτές, δεν πρέπει να έχουν μόνο απαιτήσεις, αλλά να είναι συνεπείς και στις υποχρεώσεις εξόφλησης των λογαριασμών τους. Τους παρακαλούμε να ρυθμίσουν τις οφειλές τους για το γενικό καλό. Όσον αφορά γενικότερα την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑΑΡΜ, έχουμε κατεβάσει το χρέος κατά 60% απ’ ότι παραλάβαμε το 2011.

 

ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ: Στις τελευταίες εκλογές, οι Δημότες σας ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο, στο Δήμο Άργους Μυκηνών. Ποιο είναι “το μυστικό” αυτής της δημοφιλίας;

Παναγιώτης Σκούφης: Οι Αργείοι τον ανέδειξαν ως Πρώτο, μεταξύ των πρώτων!

ΣΚΟΥΦΗΣ: Όντως οι δημότες με ανέδειξαν πρώτο σε ψήφους δημοτικό σύμβουλο, στον Δήμο Άργους-Μυκηνών. Δεν σας κρύβω ότι συγκινήθηκα για την προτίμηση- εκτίμηση στο πρόσωπό μου και τους ευχαριστώ πολύ μέσα από την καρδιά μου. Προσπαθώ με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν ώστε να μην απογοητεύσω κανέναν. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, απλά ο κόσμος εκτιμά την αλήθεια, την προσπάθεια και το αποτέλεσμα.