Τέσσερις αυτοκτονίες, μέσα σε μία εβδομάδα, στην Πελοπόννησο. Όλοι άντρες!

912

Τέσσερις αυτοκτονίες σε μια εβδομάδα, στα γεωγραφικά όρια της Πελοποννήσου, δεν καταγράφονται εύκολα σαν μια απλή σύμπτωση. Και μάλιστα όταν όλοι τους ήταν άντρες.

Τα περί ψυχολογικών προβλημάτων που μας αναφέρουν, θυμίζουν τα “υποκείμενα νοσήματα” που μας έλεγαν οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ, όταν αναφερόντουσαν στους θανάτους λόγω επίδρασης του COVID -19, χωρίς ποτέ να μας λένε ποια ήταν τα υποκείμενα νοσήματα και σε πόσο βαριά κατάσταση ήσαν οι ασθενείς πριν να προσβληθούν.

Ένας 29χρονος κρεμασμένος στην Σπάρτη, ένας υπαστυνόμος εν ενεργεία με μια σφαίρα στον κρόταφο στον Πύργο, ένας 53χρονος με κομμένες τις φλέβες του στη Νέα Κίο Αργολίδας και ένας 74χρονος αυτοπυροβολημένος με δίκαννο στην Αρχαία Ολυμπία, είναι ο θλιβερός κατάλογος των ανθρώπων που αυτοκτόνησαν, αμέσως μόλις οι σοφοί του ΕΟΔΥ μας πέρασαν στη νέα κανονικότητα.

Ακόμα και αν δεν υπάρχει άλλος αυτόχειρας, στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ήταν καλό κάποιος από αυτούς τους σπουδαίους που μας κυβερνούν να ψάξει λίγο κάτω από το επιφανειακό «ψυχολογικά προβλήματα». Ίσως έτσι, κάποιες άλλες ζωές Ελλήνων θα μπορούσαν να σωθούν.