Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος….
Στις 21 Ιουνίου, και λίγο μετά το θερινό ηλιοστάσιο, στον ουράνιο ορίζοντα ανέτειλε ο Ερμής μαζί με το λαμπερότερο αστέρι του, τον Σείριο. Σείριος, το λαμπερότερο αστέρι του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός. Συνδέεται άμεσα με τους Έλληνες και την Ιστορία μας. Όμως, όλοι οι αρχαίοι λαοί, έχουν προσθέσει στην μακρινή ιστορία τους, κάποια σχέση τους με το Σείριο.
Ο Κικέρων και ο Βιργίλιος συνδέουν τον Σείριο με την καλοκαιρινή ζέστη, και θεωρούν πως είναι η αιτία της λύσσας των σκύλων. Ο Σείριος θεωρείται υπεύθυνος για τα λεγόμενα «κυνικά καύματα», δηλαδή τα εγκαύματα που προκαλεί ο Ήλιος σε όσους εκτίθενται αλόγιστα στις ακτίνες του.
Κυνικά καύματα, κυνικός φιλόσοφος Διογένης, κυνική φιλοσοφία, κυνική έκφραση, όλα έχουν σχέση με τον τεράστιο αστερισμό του Μεγάλου Κυνός, και τον Σείριο. «Μα τον Κύνα», ορκίζονταν οι φιλόσοφοί μας. Η αναφορές στον Σείριο ήταν τακτικότατες. Ο Κύων είναι ο φύλακας των συνόρων ανάμεσα σ’ αυτό τον κόσμο και τον επόμενο, φρουρός στο πέρασμα, φρουρός του κάτω κόσμου, παρατηρητής των νεκρών, ψυχοπομπός.
Συμβολίζει το τέλος και το χάος ο Κύων – Σείριος, αλλά συμβολίζει ταυτόχρονα και την ανάσταση και την αναγέννηση της ψυχής.
Πολλά σημαντικά γεγονότα συνέβησαν κάτω από την επιρροή διαφόρων αστέρων του Μεγάλου Κυνός. 24 Απριλίου 1915 η Οθωμανική Τουρκική Αυτοκρατορία αρχίζει τη μαζική σφαγή των Αρμενίων. 23 Μαρτίου του 1919 ο Μπενίτο Μουσολίνι ιδρύει το φασιστικό πολιτικό κίνημα στο Μιλάνο της Ιταλίας. 28 Απριλίου του 1919 ιδρύεται η Κοινωνία των Εθνών. 22 Νοεμβρίου 1963 ο Τζων Κέννεντυ δολοφονείται στο Ντάλας του Τέξας. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά γεγονότα που συνέβησαν κάτω από την επιρροή του Μεγάλου Κυνός.
Ο Σείριος συναντά τα μεγάλα τρίγωνα Δία, Κρόνου και Ήλιου 4 φορές σε διάστημα 2.200 ετών. Από το 1224 π.χ.χ μέχρι το 971 μ.χ.χ. βρισκόταν στο ζώδιο των Διδύμων, και από τότε και μετά βρίσκεται στο ζώδιο του Καρκίνου, όπου θα παραμείνει μέχρι το 3165 μ.χ.χ. Λίγο πριν από την πρώτη συνάντηση του Σείριου με το μεγάλο τρίγωνο, και όσο ο Σείριος βρισκόταν ακόμα στο ζώδιο του Ταύρου, λέγεται πως έγινε η άλωση της Τροίας μετά από μακρόχρονη πολιορκία των Ελλήνων.
Κάποιοι σύγχρονοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχει ένα κρυμμένο νόημα στην Ιλιάδα του Ομήρου, όπου ο κάθε πρωταγωνιστής και το κάθε γεγονός στο έπος έχει έναν αστρονομικό και αστρολογικό συμβολισμό. Όταν γινόταν μάχη ανάμεσα σε δυο ήρωες, εκείνος που νικούσε αντιπροσωπεύονταν από το λαμπερότερο αστέρι, τον Σείριο.
Η πρώτη φορά που ο Σείριος στον Καρκίνο συνάντησε το Μεγάλο Τρίγωνο ήταν το 1384, εποχή όπου άρχισαν να ιδρύονται στην Ευρώπη τα πρώτα Πανεπιστήμια και να μεταλαμπαδεύεται το αρχαίο Ελληνικό πνεύμα, μετά από πολλούς αιώνες αποκλεισμού και σκοτεινών χρόνων εξ αιτίας της κυριαρχίας του Βυζαντινού κράτους. Ο Σείριος θα ξανασυναντήσει το Μεγάλο Τρίγωνο μετά από 310-370 χρόνια. Θα εγκαταλείψει τον Καρκίνο για να μπει στο Λέοντα το 3165 μ.χ.χ.
Ωστόσο, η παρουσία του Σείριου μαζί με τον Ερμή στον ωροσκόπο, σε σχέση με το Θερινό Ηλιοστάσιο, και την δακτυλιοειδή έκλειψη Ηλίου, αναδεικνύει μια νέα εποχή στην οποία εισέρχεται η Ελλάδα, με πολλά δεινά και απώλειες, αλλά και την έναρξη της δράσης ατόμων κύρους, προς όφελος της Πατρίδας μας.