Ο Καμπόσος εκπροσώπησε όλους του Δήμους της Πελοποννήσου και ανέδειξε το καινοτόμο πρόσωπο του Δήμου Άργους Μυκηνών

154
Δημήτρης Καμπόσος. Το Άργος, εκτός από ιστορικό, γίνεται παράδειγμα προς μίμηση στην καινοτομία

Το Άργος, η Αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης (και σε λίγο ο κορυφαίος Δήμος της Ελλάδος σε καινοτόμες εφαρμογές διοίκησης και φιλικών υπηρεσιών προς τον Δημότη), επιλέχθηκε για την πρώτη περιφερειακή παρουσίαση του κορυφαίου αναπτυξιακού προγράμματος για την Αυτοδιοίκησης, στο οποίο πολύ εύστοχα, η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών έδωσε το όνομα “Αντώνης Τρίτσης”.

Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση. Δεξιά ο Δήμαρχος Σπαρτιατών Πέτρος Δούκας, στο Κέντρο ο Υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, αριστερά ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑ Σπύρος Σπύρου.

Ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, αξιοποίησε την ευκαιρία παρουσίασης του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και της πλειοψηφίας των Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Άργος, με μοναδικό τρόπο.

Παρουσίασε μέσα σε 6 λεπτά, όλα τα δομικά προβλήματα λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης ενώ χρειάσθηκε μόνον 5 λεπτά για να παρουσιάσει τις τεκμηριωμένες προτάσεις της ΠΕΔ Πελοποννήσου, για την ανάπτυξη των Δήμων και την εξυπηρέτηση των Δημοτών. Για να υπενθυμίσει το ισχνό οικονομικό περιβάλλον χρηματοδοτήσεων της προηγούμενης δεκαετίας και να αναδείξει την αξία του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης” κατανάλωσε από τον χρόνο των παρισταμένων αυτοδιοικητικών, μόνον 3 λεπτά.

Ο υπουργός Εσωτερικών με τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, και τους Δημάρχους Επιδαύρου Τάσο Χρόνη, Ερμιονίδας, Γιάννη Γεωργόπουλο και Γορτυνίας Ευστάθιο Κούλη.

Έκλεισε την σύντομη ομιλία του αναφερόμενος στον Δήμο Άργους Μυκηνών και ειδικότερα στον στρατηγικό σχεδιασμό ανάδειξης του αρχαιότερου Δήμου της Ευρώπης ως Δήμου – Ηγέτη στην εφαρμογή καινοτομιών οι οποίες θα αναδείξουν την χρηστική αξία των ψηφιακών εφαρμογών, σε θέματα Ασφάλειας, Διαφάνειας, Οικονομίας και προσβασιμότητας.

Αποκάλυψε, τέλος, την μεγάλη είδηση της εγκατάστασης των πρώτων εφαρμογών Blockchain στο διοικητικό σύστημα του Δήμου Άργους Μυκηνών, καθιστώντας έτσι τον Δήμο, πρωτοπόρο στην υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδιασμού για ψηφιακό μετασχηματισμό της Διοίκησης και της Αυτοδιοίκησης.

Η ειδική αυτή εκδήλωση, στην οποία συμμετείχε, πέραν των Δημάρχων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Πρόεδρος της ΕΕΤΑ κ. Σπύρου, έλαβε έντονη δημοσιότητα σε Τοπικά και Κεντρικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.