Ο Εγκλεισμός γέμισε τον κόσμο χάπια και ναρκωτικά. Δείτε συγκλονιστικά στοιχεία σε πίνακα.

191
Many people get antidepressants when they might not need them.

Οι επιπτώσεις του εγκλεισμού, όσο αφορά τη ψυχική υγεία του συνολικού πληθυσμού, πέρα της οικονομικής καταστροφής που έφερε στην πραγματική οικονομία, έχουν ήδη αφήσει να φαίνονται και δυστυχώς τίποτα δε μας βεβαιώνει ότι περιστατικά βίας ή αυτοκτονιών κλπ δε θα έχουν γεωμετρική άνοδο, στο εγγύς μέλλον.

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

Διαβάστε εδώ μια έρευνα που σοκάρει από τον  επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, καθηγητή Νικόλαο Θωμαΐδη.

Τα  συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα, για το μοτίβο κατανάλωσης διαφόρων  φαρμακευτικών  νόμιμων και παράνομων ψυχοδραστικών ουσιών, μέσω της ανάλυσης των αστικών αποβλήτων, από το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας,  που  εκπονεί η ομάδα του από το 2010 διαρκώς έως σήμερα. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας και λόγω του COVID-19, πραγματοποιήθηκε  αποτύπωση και συσχετισμός των επιπτώσεων και των συνεπειών του πρωτοφανούς περιορισμού, στην υγεία και στον τρόπο ζωής του πληθυσμού της Αττικής, από τη χρήση τόσο των φαρμάκων, όσο και των ναρκωτικών ουσιών, συγκριτικά με το 2019.