Ξεκινά το στήσιμο του “Open Mall” στο Ναύπλιο

416
Με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση του έργου ο Δήμος Ναυπλιέων προχωρά στις αναπλάσεις που υποχρεούται. Οι Επαγγελματίες θα μπορέσουν να "συνυπάρξουν" με κοινούς κανόνες;

Η δημιουργία ενός “Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου” –Open Mall, στην πόλη του Ναυπλίου, ξεκινά, αφού προηγουμένως πέρασε από πολλές δυσχέρειες, υπερνικώντας φοβίες, νοοτροπίες και γραφειοκρατικά εμπόδια.

Οι αναγκαίες συμβάσεις μεταξύ του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κων. Βερδελή και των Συμβούλων που  θα εργαστούν για την υλοποίηση αυτής της καινοτόμας δράσης, υπεγράφησαν στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου (είναι συνδικαιούχος), παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων κ. Δημ. Κωστούρου (ο Δήμος είναι δικαιούχος).

Ο Δήμος, υλοποιώντας τις δικές του υποχρεώσεις θα προχωρήσει σε αναβαθμίσεις και αναπλάσεις περιοχών ενώ οι επιχειρηματίες, εκ μέρους των οποίων δεσμεύθηκε ο Εμπορικός Σύλλογος, οφείλουν να υλοποιήσουν ενέργειες “ομογενοποίησης” της εικόνας των καταστημάτων τους και να προχωρήσουν σε στοχευμένες δράσεις προβολής της Εμπορικής Ταυτότητας του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της πόλης του Ναυπλίου. Για τις δράσεις αυτές θα επιδοτηθούν, με αυστηρή όμως υποχρέωση συμμόρφωσης προς τα δεδομένα του έργου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συνυπογραφής των εταίρων του έργου (είναι έργο ΕΣΠΑ) συζητήθηκαν τα διαδικαστικά, παρουσιάστηκαν οι ιδέες και αναφέρθηκαν τα σημεία που πρέπει να δοθεί ώθηση.

«Η δέσμευσή μας προς τους καταστηματάρχες για την υλοποίηση της Δράσης   “ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ – OPEN MALL παίρνει σάρκα και οστά. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο πνοής με στόχο τη προσέλευση αγοραστικού κοινού προς  όφελος όλων» δήλωσε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κων. Βερδελής, μη μπορώντας να κρύψει την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των προκαταρτικών ενεργειών του φιλόδοξου έργου.

Το πρόγραμμα από τη πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου, θα επιμελείται Αρχιτεκτονικά ο κ. Π. Παπασωτηρίου,  για την ανάδειξη ταυτότητας της Εμπορικής Περιοχής  και για όλες τις επιμέρους ενέργειες της  προετοιμασίας και υλοποίησης του έργου ο Οικονομολόγος κ. Γ. Παπαδημητρίου.