Να γκρεμιστεί το μνημείο στο Πισοδέρι για το Μακεδονικό, ζητάει Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

466

Θεοπίστη Πέτη Πέρκα. «Σύντροφος» του ισχυρού άνδρα της Κουμουνδούρου πρώην Υπουργού κ. Βίτσα και Βουλευτής Φλώρινας. Με την ιδιότητα της Βουλευτού  έστειλε επιστολή στο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πρεσπών και ζητά να ανακληθεί η απόφαση για την τοποθέτηση του μνημείου εθνικής ντροπής (έτσι το χαρακτηρίζει), διότι όπως ισχυρίζεται προάγει τον διχασμό και το σκοταδισμό.

Το πολιτικό της έργο είναι ανύπαρκτο, αν και «κάποια αόρατη δύναμη» την κρατούσε πάντα σε αμειβόμενες θέσεις εξουσίας. Διορισμένη πάντα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ο κομματικός μηχανισμός την αβάνταρε για να εκλεγεί  Βουλευτής, ως «εκλεκτή» του ισχυρού άντρα στο κόμμα Βίτσα.

Έργα και ημέρες με λεπτομέρειες της κυρίας του κυρίου, μπορείτε να διαβάσετε  εΔΩ  

Σήμερα η Πέρκα απειλεί Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο Πρεσπών ότι αν δεν ανακαλέσουν την απόφαση τους για την τοποθέτηση του μνημείου της προδοσίας, θα κινηθεί νομικά εναντίον τους.

Διαβάστε την επιστολή της η οποία αποτελεί Μνημείο Εθνικής αθλιότητας.:

«Δήμαρχο Πρεσπών, κ. Παναγιώτη Πασχαλίδη

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Πρεσπών

Πρόεδρο Τ.Κ Πισοδερίου, κ. Μούσια Θωμά

Κοινοποίηση: MME

Αγαπητέ Δήμαρχε, αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι και Πρόεδρε της Τ.Κ. Πισοδερίου,

Με λύπη μου έμαθα την απόφασή σας να αδειοδοτήσετε την τοποθέτηση μνημείου ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών σε χώρο της κοινότητας Πισοδερίου.

 Ανεξάρτητα με την άποψη του οποιουδήποτε η εν λόγω συμφωνία έχει γίνει παραδεκτή από δυο διαδοχικές κυβερνήσεις – τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που την πέτυχε και της ΝΔ που εκ των υστέρων την υιοθετεί- και έχει εγκωμιαστεί από την παγκόσμια κοινότητα. Είναι εμφανές πως την περίοδο που είναι αναγκαία η μέγιστη ενότητα, το μνημείο αυτό έρχεται να διχάσει τον ελληνικό λαό και να υποδαυλίσει εθνικισμούς.

Η δικαιολογία ότι είναι μνημείο δήθεν αγώνα, από συλλογικότητα της Δράμας,.  είναι επιεικώς απαράδεκτη. Αλλοίμονο εάν κάθε συλλογικότητα δημιουργούσε ένα μνημείο για κάθε της κινητοποίηση. Τότε η Ελλάδα θα ήταν γεμάτη μνημεία. Και ανάμεσά τους δυστυχώς όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση και μνημεία μισαλλοδοξίας και σκοταδισμού. Άλλωστε οι κάτοικοι του νομού μας έχουν και το νου και τη γνώση να αναγνωρίζουν τι πρέπει να τιμηθεί και δεν χρειάζονται τέτοιες υποδείξεις και ενέργειες από συλλογικότητες άλλων περιοχών.

 Παρακαλώ για την ανάκληση της απόφασης προς το συμφέρον της ομοψυχίας και σας γνωρίζω πως σε αντίθετη περίπτωση θα χρησιμοποιήσω όλα τα νόμιμα μέσα ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ηρεμία και η ενότητα στην περιοχή μας.

Με εκτίμηση

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

Αναπλ. Τομεάρχης Μεταφορών

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα»

Προ ημερών τοποθετήθηκε μαρμάρινο μνημείο από την ομάδα «Μακεδόνες Δραμινοί» στο Πισοδέρι Φλώρινας, ως ανάμνηση της διαδήλωσης κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου του 2018. Διαβάστε:  εδω

Σύμφωνα με την ομάδα η πρωτοβουλία τους έχει και τη νομιμοποίηση τόσο από τον Δήμο Πρεσπών όσο και από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πισοδερίου.