Θεμελιώθηκε στην Ερμιονίδα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kilada Country Club και μας θύμισε το «…ουκ αεί άρχειν»

250
Αιρετοί στην υπηρεσία του μεγάλου κεφαλαίου....

Θεμελιώθηκε σήμερα Παρασκευή 19 Ιουνίου, στην Ερμιονίδα, το ξενοδοχειακό συγκρότημα Kilada Country Club, 5 αστέρων, με πολυτελείς παραθεριστικές κατοικίες, γήπεδο γκολφ 18 οπών, αθλητικές εγκαταστάσεις και εμπορικά καταστήματα.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας παρέστη στην τελετή θεμελίωσης, στην οποία παρέστησαν επίσης οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, o υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, οι γενικοί γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Μαντζούφας και Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, οι αντιπεριφερειάρχες Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου, ο δήμαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, καθώς και φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Η επένδυση της Dolphin Capital Investors έχει προϋπολογισμό 400.000.000 ευρώ και καταλαμβάνει συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων. Θα δημιουργήσει 800 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο κατασκευής και περίπου 600 νέες θέσεις ευέλικτης εργασίας κατά την πλήρη λειτουργία του συγκροτήματος.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας τόνισε «Τέτοιες επενδύσεις δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας» και δεσμεύτηκε ότι από την πλευρά του, προκειμένου να βοηθήσει τόσο την περιοχή, όσο και τη μεγάλη αυτή επένδυση, θα επιδιώξει την άμεση λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, τη βελτίωση του οδικού δικτύου και την μέριμνα για την επαρκή υδροδότηση της περιοχής.

Από την τελετή των εγκαινίων απουσίαζαν ο τ. Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης και ο τ. αντιπεριφερειάρχης Τάσος Χειβιδόπουλος οι οποίοι και είχαν συμβάλλει στην προώθηση της επένδυσης με σοβαρές αποφάσεις που ελήφθησαν κατά παρέκκλιση των ισχυόντων ή με εντυπωσιακές επιταχύνσεις διαδικασιών. (Η απουσία τους, η οποία οφείλετο στην αλλαγή φρουράς της Περιφερειακής ηγεσίας, θύμισε την γνωστή ρήση «…ουκ αεί άρχειν»).