Η Δημοτική Αρχή νοιάζεται μόνο για την ποιότητα ζωής των μεταναστών και όχι των μόνιμων κατοίκων;

Με ένα αναλυτικό ρεπορτάζ σήμερα το ilialive.gr/  μας ενημερώνει ότι το θέμα του παλιού εργοστασίου Αιγαίον στο Επιτάλιο Ηλείας σηκώνει ακόμα θύελλες.

ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ…

Αφού εκεί έχει δρομολογηθεί και ήδη δημοπρατηθεί από τον ΔΟΜ εν κρυπτό,  η κατασκευή μιας νέας Μόριας, ως δομή μεταναστών. Ευτυχώς το θέμα έχει παγώσει (προς το παρόν) μετά τις αποκαλύψεις που έφερε στο φως η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ και τις αντιδράσεις που προκάλεσε. Σε αυτές τις αντιδράσεις μάλιστα προΐσταται η Δημοτική αρχή η οποία ταυτίστηκε με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης που ήταν αρνητική.

ΧΡΟΝΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΦΘΕΙ Η ΔΥΣΩΣΜΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ

Τώρα ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου και της έκτασης, στέλνει εξώδικα με την αιτιολογία ότι οι δηλώσεις και η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιήθηκε από αιρετούς, υποβάθμισε (λέει) την αξία της περιουσίας του!!!… Τους ισχυρισμούς αυτούς δε θα τους κρίνουμε εμείς εφόσον είναι στην οδό των εξωδίκων, αλλά τα αρμόδια όργανα. Επίσης εάν ο ιδιοκτήτης αυτός ενέργησε μόνος ‘η είναι μοχλός πίεσης «άλλων-ευαίσθητων» συμφερόντων προς τη Δημοτική αρχή και όσους αντιδρούν, ίσως δε το μάθουμε ποτέ. Ούτε θα κρίνουμε εάν τη περιουσία του την υποβάθμισε ο ίδιος με κάποιας μορφή κακή επιχειρηματικότητα. Ούτε θα κρίνουμε το τρόπο που διάλεξε να την “αναβαθμίσει” με το να την “νοικιάσει” στον ΔΟΜ και στα εγχώρια τσιράκια του.

ΚΕΡΑΙΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΗΨΗΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ…

Όμως πολύ σωστά το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στην επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε η Δημοτική αρχή, που ήταν η εκτεταμένη υποβάθμιση του περιβάλλοντος της περιοχής και αναρωτιέται γιατί οι τοπικοί άρχοντες τόσα χρόνια δεν μεριμνούν για την υγεία των μόνιμων κατοίκων της περιοχής και δεν επιχειρηματολογούν σε αρμόδια όργανα, ώστε να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και το μέλλον τους οι Έλληνες γηγενείς κάτοικοι. Άρα η Δημοτική Αρχή είναι έκθετη στους ίδιους της τους Δημότες και το λέει μόνη της.

Το λες και αυτογκόλ πολυτελείας. Αυτό συμβαίνει όταν δεν θέλεις να στεναχωρήσεις τη Κεντρική εξουσία με ένα θαρραλέο ΟΧΙ και ψάχνεις να βρεις μεσοβέζικους τρόπους να μην σε κυνηγήσουν και οι δικοί σου κάτοικοι και να είσαι αρεστός στον κάθε Μυταράκη και Θεοδωρικάκο. Πολλά τα καρπούζια στην ίδια μασχάλη….

Το να πατάς σε 2 βάρκες συνήθως έχει το αποτέλεσμα να γίνεσαι μούσκεμα. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Ή με τον Άννα ή με τον Καϊάφα.

ΠΟΤΟΚΙ…ΕΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΑΛΦΕΙΟ

Υ.Γ… Για όσους δεν ξέρουν: Η περιοχή της παλιάς λίμνης, που βρίσκεται η ιδιοκτησία ΑΙΓΑΙΟΝ είναι επιβαρυμένη με κεραίες κινητής τηλεφωνίας, σκουπιδότοπους, φυτοφάρμακα, ελαιουργείο ιδιαίτερα ρυπαρό, υψηλότατο δείκτη καρκινικών γεννήσεων και πολλά άλλα «ωραία»….

Διαβάστε  εδω   το αναλυτικό ρεπορτάζ…

ΧΒΜ

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν