Ενώνουν τις δυνάμεις σε Μεσσηνία και Ηλεία για την σωστή ανάδειξη μορφών του 1821

Σε μια συνεργασία προχώρησαν το sait skalistiri.news και το Messinia View  με σκοπό να αναδείξουν ηρωικές μορφές της παλιγεννεσίας του 1821 στον Εθνοαπελευθερωτικό αγώνα.

Η πρώτη αυτή συνεργασία του Θοδωρή Λάμπρου και του Γιάννη Μουτσούλα έχει αντικείμενο ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τον οπλαρχηγό του Πύργου Χαράλαμπο Βιλαέτη.

Η δημιουργική συνεργασία γίνεται με σκοπό να προβληθεί και να αναδειχθεί ΣΩΣΤΑ η ιστορία του 1821.

Ο Γιάννης Μουτσούλας είπε χαρακτηριστικά:

«ενώσαμε τις δυνάμεις μας με τον καλό μου φίλο Θοδωρή Λάμπρο που είναι ο δημιουργός του skalistiri.news αλλά και ο οργανωτικός υπεύθυνος του νεοσύστατου συλλόγου Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» γιατί μας ενώνει η κοινή μας αγάπη για την Ελληνική μας ιστορία και κυρίως για το 1821. Θα προσπαθήσουμε μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας skalistiri.news και του Messinia View να προβάλουμε την ιστορία του 1821 μέσα από διάφορες δράσεις μας όπως ντοκιμαντέρ, ιστορικά ντοκουμέντα, συνεντεύξεις αλλά και μικρές παραγωγές με σκοπό ο κόσμος να μάθει για το 1821 και να το αγαπήσει.
Ήδη με τον νεοσύστατο σύλλογο Φίλων Ιστορίας «Χαράλαμπος Βιλαέτης» πραγματοποιήσαμε το πρώτο ντοκιμαντέρ για το 1821 στην Ηλεία που αφορούσε τον Πύργιο αγωνιστή Χαραλάμπη Βιλαέτη σε συνεργασία με τον ιστορικό σύλλογο Αναβίωσης «Ελληνομνήμονες Καλαμάτας».

Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτές μας τις δράσεις ώστε να αναδείξουμε το 1821 και να πάρει την θέση που του αρμόζει».

Ο θοδωρής Λάμπρου δήλωσε :

«με τον καλό μου φίλο Γιάννη Μουτσούλα τον οποίο ευχαριστούμε και ως Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Χαράλαμπος Βιλαέτης, ενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να προβάλουμε και να αναδείξουμε την Ελληνική μας ιστορία και κυρίως το κομμάτι που αφορά το 1821.
Το skalistiri.news μέσα από το μίνι ιστορικό πόρταλ του «To skalistiri.news ζωντανεύει το 1821» θα προβάλει βίντεο του ταλαντούχου φωτογράφου – κινηματογραφιστή Γιάννη Μουτσούλα για το 1821 τα οποία προβάλλονται μέσα από το δημιουργικό του κανάλι Messinia View. Αυτή η προσπάθεια μας πηγάζει μέσα από την κοινή μας αγάπη για την Ελληνική ιστορία και κυρίως το 1821.
Ήδη με τον Γιάννη πραγματοποιήσαμε το πρώτο ιστορικό ντοκιμαντέρ για το 1821 στην Ηλεία που αφορούσε τον Πύργιο αγωνιστή Χαραλάμπη Βιλαέτη. Στα μελλοντικά σχέδιά μας είναι να πραγματοποιήσουμε και άλλες δράσεις τόσο στην Ηλεία όσο και εκτός σχετικά με το 1821 και την Ελληνική Επανάσταση.
Θέλω να τον ευχαριστήσω τόσο προσωπικά όσο και εκ μέρους του Συλλόγου μας και θα προσπαθήσουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι ώστε ο κόσμος να αγαπήσει το 1821 και να το κρατήσει ζωντανό μέσα του».

Δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ  ΕΔΩ

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν