Δύο σημαντικά έργα σε Μεσσηνία, προχωρά ο Παναγιώτης Νίκας

164

Δύο σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία προωθήθηκαν με την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών, από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την Τετάρτη 17 Ιουνίου, στο Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας, στην Καλαμάτα.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Αφορά το οδικό έργο Χατζή – Κρεμμύδια, στους Δήμους Μεσσήνης και Πύλου – Νέστορος, το οποίο προβλέπει εργασίες ασφαλτοστρώσεων κατά θέσεις και συμπληρωματικά τεχνικά έργα, με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.

 

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Η εν λόγω εργολαβική σύμβαση υπογράφηκε -εκτός από τον περιφερειάρχη και τον ανάδοχο- και από τους δημάρχους Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο και Πύλου – Νέστορος Τάκη Καρβέλα, όπως προβλέπεται και από την προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφή για την υλοποίηση του έργου.

ΧΡΗΣΙΔΑΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Η δεύτερη χθεσινή υπογραφή του περιφερειάρχη αφορά χρησιδάνειο της Περιφέρειας προς τον Δήμο Τριφυλίας, για την δωρεάν παραχώρηση επί 20ετία της χρήσης οικοπέδου επιφάνειας 6.786,17 τ.μ. στην θέση Πούρκος ή Χαρέμι του οικισμού της Ανω Πόλης στην Κυπαρισσία, του οποίου την αποκλειστική κυριότητα, νομή και κατοχή, έχει η Π.Ε. Μεσσηνίας.

Η χρήση του πιο πάνω χώρου παραχωρείται προκειμένου ο δήμος –ο οποίος θα αναλάβει την φροντίδα και την καθαριότητά του- να κατασκευάσει σε αυτόν γήπεδα  αθλοπαιδιών και παιδική χαρά.

Εκ μέρους του Δήμου Τριφυλίας, το σχετικό συμφωνητικό υπέγραψε ο αντιδήμαρχος Αντώνης Βλάχος ως αναπληρωτής του δημάρχου Γιώργου Λεβεντάκη.

 ΠΗΓΗ: ΕΔΩ