Απόδοση Τιμής στην θυσία των Προσκόπων του Αϊδινίου, με ονοματοθεσία πλατείας στον Δήμο Άργους Μυκηνών

138
Οι Αργείοι δεν ξεχνούν τις θυσίες των Προσκόπων

Για μια ακόμη φορά, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Άργους Μυκηνών επέδειξε εθνική ευαισθησία και προχώρησε με τις ψήφους της παράταξης Καμπόσου, στην λήψη απόφασης απόδοσης τιμής στην Θυσία των 31 Προσκόπων του Αϊδινίου, που δολοφόνησαν οι Τούρκοι στις 18 Ιουνίου 1920.

Την πρόταση απόδοσης της ονομασίας “Πλατεία Θυσίας Προσκόπων Αϊδινίου” στον προαύλιο χώρο των Στρατώνων Καποδίστρια, εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος. Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, με διαφορετικό σκεπτικό η κάθε μία αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν την πρόταση.

Για το θέμα αυτό, οι Πρόσκοποι του Άργους εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

«Σήμερα Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους Μυκηνών μετά από εισήγηση και μια ολιγόλεπτη ιστορική αναφορά για την Θυσία των Προσκόπων Αϊδινίου από τον Δήμαρχο και Αδελφό μας (Μέλος ΕΠΠ Άργους) Δημήτρη Καμπόσο αποφασίστηκε ο προαύλιος χώρος που βρίσκεται μπροστά από την Λέσχη των Προσκόπων Άργους να ονομαστεί “Πλατεία Θυσίας Προσκόπων Αϊδινίου”. 


Η συγκίνηση μας μεγάλη αλλά και μεγάλη μας Τιμή για την απόφαση αυτή που η πλειοψηφούσα παράταξη με επικεφαλής τον Δήμαρχο σύσσωμα ψήφισε Ναι και οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναγνωρίζοντας την Ιστορία που αφορά την Θυσία των Προσκόπων Αϊδινίου δήλωσαν παρών η μία και άλλη άρνηση δηλώνοντας να γίνει σε κάποιο άλλο μέρος εκτός Άργους η Πλατεία. 


Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους πού αγωνίστηκαν γι’ αυτό τον στόχο μας!!!


Ένα Μεγάλο Ευχαριστώ στον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο και σε όλους που παρευρέθησαν και ψήφισαν για την Πλατεία και σε όλους που αναγνωρίζουν την Θυσία των Προσκόπων Αϊδινίου!!!


Ένα Μεγάλο Μπράβο σε όλα τα παιδιά του 1ου Συστήματος Προσκόπων Άργους και στα Μέλη της ΕΠΠ Άργους που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό για να προάγουν τον Προσκοπισμό!!!
ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!

Με Προσκοπικούς χαιρετισμούς
Ομάδα Συντονισμού
ΕΠΠ Άργους

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ

Στις 18 Ιουνίου 1920, πριν από 100 χρόνια, οι Τσέτες ολοκλήρωναν το έργο της τριήμερης άγριας σφαγής με θύματα πάνω από χίλιους Έλληνες στην περιοχή Αϊδινίου. Όταν λίγες μέρες αργότερα, οι Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις ανακατέλαβαν την πόλη του Αϊδινίου και αποκατέστησαν την τάξη, βρέθηκαν μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα. Οι δρόμοι της πόλης ήταν γεμάτοι από πτώματα Ελλήνων κάθε ηλικίας! Ανάμεσά τους βρέθηκαν σφαγιασμένοι και 31 Πρόσκοποι από το Αϊδίνιο, οι οποίοι προσέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια, αδιακρίτως σε Έλληνες και Τούρκους. Συγκεκριμένα οι Τούρκοι Τσέτες συνέλαβαν 31 Προσκόπους μαζί με τον Τοπικό Έφορο Νίκο Αυγερίδη και τους αρχηγούς τους, τους οποίους και εκτέλεσαν διαδοχικά.

Περισσότερα για το γεγονός στον σύνδεσμο:

http://www.sep.org.gr/el/normal/90389/ViewBlogArticle