Πήγε στο κτήμα της στη Μόρια και… αντίκρισε ένα τζαμί!

208

Της καταπάτησαν τον ελαιώνα. Έκοψαν και έκαψαν τις αιωνόβιες ελιές. Έστησαν δεκάδες σκηνές και παραπήγματα. Την απείλησαν όταν τους ζήτησε να φύγουν. Τα όργανα της πολιτείας, ακολουθώντας εντολές, αδράνησαν προκλητικά σε κάθε αίτημά της. Μόνον η Πολεοδομία στάθηκε στο ύψος των υποχρεώσεών της. Όμως, οι λαθρομετανάστες, ακολουθώντας συμβουλές ανθελληνικών Μ.Κ.Ο. ονόμασαν ένα από τα παράνομα κτίσματα «Τζαμί».

Διαβάστε την περιπέτειά της:

“Σήμερα το πρωί επισκέφτηκα το κτήμα μου (συνοδεία αστυνομικών και της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας). Η πρόσβαση στο χώρο έγινε κάτω από αντίξοες συνθήκες καθώς έπρεπε να περάσουμε από λύματα, σκουπίδια και κάθε είδους βρωμιά.

Φτάνοντας στο πρώην ελαιόκτημα και νυν οικόπεδο αντίκρισα έκπληκτη ότι το αυθαίρετο που έφτιαχναν πριν τρεις μήνες και για το οποίο απευθύνθηκα στην Πολεοδομια, στην Αστυνομία, στην Περιφέρεια, στον Εισαγγελέα και στο Δήμο κάνοντας όλες τις απαραίτητες ενέργειες έχει πλέον ολοκληρωθεί. Τι έγινε; Τζαμί !!!

Οι έχοντες σχέση με την περιοχή δεν γνώριζαν; Δεν άκουσαν ποτέ τον ιμάμη να ψέλνει; Δεν είδαν ποτέ το κτίσμα; Δεν τους μίλησε ποτέ κανείς για όλα αυτά; Πόσο εύκολο για κάποιους να κάνουν οικήματα και πόσο δύσκολο για κάποιους άλλους να βρουν το δίκιο τους.

Θέλω όμως για να είμαι δίκαιη να επισημάνω το ενδιαφέρον και την κινητοποίηση της προϊσταμένης αυθαιρέτων της Πολεοδομίας.”

Μαρία Κομνηνάκη

ΠΗΓΗ πληροφοριών: www.lesvosnews.net