Ο Βορίδης με Λαμπρόπουλο, Βλάση και Κούλη στην Βυτίνα, συζήτησαν για ταμιευτήρες Τάκα, αποζημιώσεις ΕΛΓΑ και Τριανταφυλλίδειο

208

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, επισκέφθηκε την Βυτίνα την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, όπου και πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και με εκπροσώπους φορέων της περιοχής.

Την Περιφέρεια, ειδικότερα, εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός.  Παρέστησαν ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα αποδήμων, Κώστας Βλάσης (βουλευτής Αρκαδίας) και ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος έθεσε στον υπουργό το θέμα της αξιοποίησης του Τριανταφυλλίδειου Κληροδοτήματος, με αναφορά στον πρωτογενή τομέα και την ταυτόχρονη ανάπτυξη της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Στάθης Κούλης και άλλοι αυτοδιοικητικοί, έθεσαν τα θέματα των δικτύων του ταμιευτήρα της Τάκας και των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στους αγρότες της Περιφέρειας που έχουν πληγεί από τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων μηνών.

Στη συνάντηση, επικράτησε θετικό κλίμα όσον αφορά τη συνεργασία μεταξύ του υπουργείου, της Περιφέρειας και του δήμου, ενώ συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση εργασίας για τα συγκεκριμένα ζητήματα.