Με εντολή Νίκα ξεκινά άμεσα μελέτη για τον φονικό κόμβο Μυκήνες-Φίχτι

149

Εντολή να ξεκινήσει άμεσα η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή κόμβου στην εξαιρετικά επικίνδυνη διασταύρωση του δρόμου Φίχτι – Μυκήνες με τον δρόμο των αρχαιοτήτων, έδωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης με αφορμή ομόφωνο ψήφισμα φορέων από την πιο πάνω περιοχή, του Δήμου Άργους – Μυκηνών, ζήτησε μέσα σε τρεις μήνες να έχει ολοκληρωθεί η εν λόγω μελέτη, ώστε στη συνέχεια το Περιφερειακό Συμβούλιο να κηρύξει απαλλοτρίωση στην απαιτούμενη έκταση, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του εν λόγω κόμβου, ώστε να έχει υλοποιηθεί το αργότερο μέσα στο 2021.

Όπως σημείωσε ο Παν. Νίκας, οι επισημάνσεις στο ψήφισμα είναι ακριβείς καθώς το συγκεκριμένο σημείο έχει σταθεί αφορμή να χαθούν πολλές ανθρώπινες ζωές μέχρι σήμερα.

Το εν λόγω ψήφισμα εγκρίθηκε την περασμένη Κυριακή 21 Ιουνίου, σε γενική συνέλευση, στο Φίχτι, στην οποία μετείχαν τα Τοπικά Συμβούλια Μυκηνών και Φιχτίου, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Μπορσίου και Μοναστηρακίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Φιχτίου, του Αθλητικού Ομίλου Φιχτίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μπορσίου, του Αθλητικού Συλλόγου Μπορσίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Μυκηνών, του Αθλητικού Ομίλου Μυκηνών – Μοναστηρακίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρακίου.

Μπορείτε να διαβάσετε το ψήφισμα εδώ:

Ψήφισμα