Η Περιφέρεια, με το μεγαλύτερο Πολιτιστικό απόθεμα, στερήθηκε την Σχολή Ξεναγών. Ο Παν. Νίκας θα επιμείνει

113
Οι υποψήφιοι ξεναγοί δεν θα αισθανθούν την συγκίνηση του Κωνστανίνου Παλαιολόγου την στιγμή της στέψης του, στον Μυστρά

Ίδρυσαν τρεις νέες Σχολές Ξεναγών, πανελλήνιας εμβέλειας σε Ρόδο, Κέρκυρα και Ρέθυμνο, αφήνοντας εκτός την Περιφέρεια  Πελοποννήσου, που έχει το πιο πλούσιο “Πολιτιστικό –Ιστορικό απόθεμα” της Αρχαιότητας και των Βυζαντινών χρόνων, χωρίς να υστερεί σε μνημεία των προϊστορικών χρόνων.

Ο Παναγιώτης Νίκας μιλά στον χώρο όπου συνήλθε η Πρώτη Εθνοσυνέλευση (Αρχαία Επίδατρος), εν μέσω του εθνοαπελευθερωτικού αγώνος από τους Τούρκους.

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας που έχει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του την ίδρυση Σχολής Ξεναγών, έχοντας μάλιστα δεσμεύσει και σοβαρά κονδύλια για τον σκοπό αυτό, είχε επιχειρήσει έστω και την τελευταία στιγμή να αποτρέψει τον αποκλεισμό της Καλαμάτας, με παράσταση προς τον Υπουργό Τουρισμού στον οποίο και είχε αποστείλει σχετική επιστολή στις 29 Μαΐου 2020.  ( Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Οι προκηρύξεις για την εισαγωγή σπουδαστών στις τρεις νέες σχολές ξεναγών αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ χθες, 27 Ιουνίου 2020, με υπογραφή του Υφυπουργού Τουρισμού, Μάνου Κόνσολα, ο οποίος έκανε και σχετικές δηλώσεις. Ταυτόχρονα, εκδόθηκαν και οι προκηρύξεις για την εισαγωγή νέας σειράς σπουδαστών στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΝΣΟΛΑ

«Πριν από ένα χρόνο κάναμε την αρχή. Καινοτομήσαμε και λειτούργησαν για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, δύο σειρές εισαγωγής (πρώτο και δεύτερο έτος) στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας. Επαναλειτουργήσαμε, επίσης, μετά από σχεδόν 10 χρόνια, τη Σχολή Ξεναγών στη Θεσσαλονίκη.

Τώρα, ιδρύουμε και λειτουργούμε τρεις νέες Σχολές Ξεναγών εθνικής εμβέλειας, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, την Κέρκυρα και τη Ρόδο.

Ισχυρή πολιτική βούληση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού ήταν και είναι η αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης, αλλά και του επαγγέλματος του ξεναγού».

Για πρώτη φορά υπάρχει ένα εθνικό πλαίσιο για τη λειτουργία των Σχολών Ξεναγών σε πέντε πόλεις της χώρας. Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει το χάρτη της τουριστικής εκπαίδευσης.

Μέσα από τη λειτουργία αυτών των σχολών, θα εκπαιδευτούν στελέχη ικανά για να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς και αναδεικνύεται η επαγγελματική ταυτότητα των Ξεναγών».

Οι προκηρύξεις για τις νέες Σχολές Ξεναγών Κέρκυρας, Ρέθυμνου Κρήτης και Ρόδου αφορούν στην εισαγωγή 40 σπουδαστών σε κάθε σχολή.

Στις Σχολές Ξεναγών Αθήνας και Θεσσαλονίκης προβλέπεται η εισαγωγή 35 σπουδαστών.

Οι υποψήφιοι προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής υποβάλλουν από 31-8-2020 μέχρι 11-9-2020 στον ειδικό σύνδεσμο στην ιστοσελίδα www.mintour.edu.gr αίτηση συμμετοχής, η οποία γίνεται για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού ηλεκτρονικά.

Δώδεκα χιλιόμετρα από τις Μυκήνες, δέκα από την Μυθική και την προϊστορική Λέρνα και μόλις 7 από την μυθική Πυραμίδα του, το Αρχαίο Θέατρο Άργους (εξ ολοκλήρου σκαλιστό στον βράχο) δεν κρίθηκε άξιο τιμής από… Ελληνικού