Η ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΕΚΛΕΙΨΗ ΤΗΣ 21ης ΙΟΥΝΙΟΥ

98

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια-αστρολόγος…

Φτάνουμε σε μια κρίσιμη καμπή της χρονιάς. Όπως είχα γράψει και παλαιότερα, στις 21 Ιουνίου του 2020, στη 1.00 τη νύχτα, ο Ήλιος μπαίνει στην 1η μοίρα του Καρκίνου, και σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη του καλοκαιριού. Θερινό ηλιοστάσιο. Λίγες ώρες μετά, ξεκινάει την πορεία της μια δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου, που θα είναι ελαφρώς ορατή και από την Ελλάδα, γύρω στις 9.40 το πρωί.

Η έκλειψη αυτή θα μας μιλήσει για τις μελλοντικές μας περιπέτειες, αλλά θα μας δώσει και κάποιες ελπίδες για βελτίωση και ανανέωση.

Ήλιος και Σελήνη στην 1η μοίρα του Καρκίνου, σε συζυγία με τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης, που δείχνει το «μοιραίο», αυτό που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπ’ όψιν, αν θέλουμε να πάμε παρα κάτω. Κι όλα αυτά συμβαίνουν στον 11ο οίκο, που συμβολίζει τα οικονομικά θέματα της κάθε «εξουσίας», που καθώς γνωρίζουμε, είναι ιδιαίτερα ανθηρά αυτόν τον καιρό.

Εφ’ όσον η έκλειψη θα γίνει σε ζώδιο του νερού, είναι φυσικό να ακολουθήσουν γεγονότα που θα συμβούν σε θάλασσες, λιμάνια, νησιά, ποτάμια, ίσως μάλιστα να υπάρχουν και απότομες αλλαγές σε καιρικά φαινόμενα, που να έχουν σχέση με πλημμύρες και νεροποντές.

Στο ωροσκόπιο εκείνης της ώρας θα υπάρχουν όμως και πολύ ενδιαφέροντα αστέρια. Μαζί με τον Ήλιο, τη Σελήνη και το Βόρειο Δεσμό της, θα υπάρχει το αστέρι Yildun, της Μικρής Άρκτου, που κατά τον Πτολεμαίο, συνδέεται με την πνευματική αδιαφορία, και οδηγεί σε πολλά προβλήματα και μπλεξίματα.

Υπάρχει και το αστέρι MENKALIN, του αστερισμού του Ηνίοχου, το οποίο ενώ γενικά θεωρείται ως καλότυχο, στην περίπτωση που συνδέεται με μια ηλιακή έκλειψη, σχετίζεται με σεισμούς, καταστροφές και βίαιους θανάτους.

Εκείνο όμως το αστέρι που θεωρώ ως πιο αποκαλυπτικό αλλά ταυτόχρονα και μυστηριακό, είναι αυτό που θα δεσπόζει στο Μεσουράνημα. Πρόκειται για το αστέρι Metallah, στην κορυφή του αστερισμού του Τριγώνου. Το τρίγωνο είναι ένας αστερισμός που τοποθετήθηκε στον ουρανό από τον Δία, κατά παράκλησιν της Θεάς Δήμητρας, επειδή το σχήμα του θύμιζε το σχήμα της Σικελίας, ιερό νησί της Θεάς. Μια ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων, συνδέει τη Σικελία με τα μυστήρια της Θεάς, και μας κάνει να αναρωτιόμαστε, ποιο μυστήριο κρύβεται πίσω από ένα τέτοιο αστέρι, και έχει σχέση με την κάθε μορφής εξουσία. Τι συμβαίνει μυστικά και αθόρυβα, που τελικά φαίνεται πως μετά από σκληρές και απρόσμενες δοκιμασίες όλων των μορφών, θα αποβεί προς όφελος μας;

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από άλλα αστέρια, που φανερώνουν έναν πόλεμο, αόρατο για τους πολλούς αλλά ορατό για τους λίγους που έχει ξεκινήσει από πολύ παλιά.

Το σκηνικό ολοκληρώνεται με δυο αστέρια που βρίσκουμε στο Ναδίρ του ωροσκοπίου, στην ακμή του 4ου οίκου, της Πατρίδας. Το ένα είναι του αστερισμού του Σταυρού, εκείνου που χρησιμοποιούσαν οι Ρωμαίοι για την εκτέλεση των αντιπάλων τους. Το δεύτερο αστέρι λέγεται KHAMBALIA – σας θυμίζει κάτι; Σας φέρνει στο νου την πολυσυζητημένη ΚΑΜΠΑΛ;;;; Δεν κάνετε λάθος. Όντως το αστέρι αυτό συνδέεται με την Αλχημεία, όχι εκείνη των Σοφών μυστών, αλλά αυτή την Αλχημεία που στις μέρες μας έχει πάρει τη μορφή της διεφθαρμένης εκμετάλλευσης ανθρώπου προς άνθρωπο, με σκοτεινά ερεβώδη και αιματηρά τελετουργικά.