Έγιναν εκλογές για πρόεδρο στην Πολωνία. Ο Αντρέι Ντούντα πρώτος με 45,24%. Ακούσατε τίποτα;

197
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα καταθέτει στεφάνι και αποδίδει τιμή γονατίζοντας, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. (20-11-2017)

του Θωμάς Τουσιάδης

Για το τι πιστεύει και για το πρόγραμμα του Ντούντα ακούσατε τίποτα;
Απολύτως τίποτα! Από κανέναν! Από κανέναν σταθμό τηλεοράσεως! Από κανέναν μεγαλοδημοσιογράφο! Βέβαια όλα αυτά τελείως τυχαία…… δεν είναι ελεγχόμενα …… δεν είναι κατευθυνόμενα ……. απλά έτυχε να τους διαφύγει το γεγονός των εκλογών στην Πολωνία ….. Έτυχε!!!!!!! Πάντως ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας Αντρέι Ντούντα κέρδισε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, σύμφωνα με τα μερικά αποτελέσματα, όμως δεν κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερο από το 50% που ήταν απαραίτητο για να αποφύγει τον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιουλίου.
Με καταμετρημένο το 87,2% των ψήφων, ο Ντούντα συγκέντρωσε το 45,24%. Ο φιλελεύθερος Ραφάλ Τρσασκόφσκι, που ανήκει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης Πλατφόρμα Πολιτών (PO), ήρθε δεύτερος συγκεντρώνοντας το 28,92%. ενώ ο χαρακτηριζόμενος ως “ακροδεξιος” Κριστόφ Μπόσακ συγκέντρωσε το 7%.
Η επανεκλογή του Ντούντα, συμμάχου της κυβέρνησης, είναι κρίσιμης σημασίας ώστε το κυβερνών κόμμα “Νόμος και Δικαιοσύνη” (PiS) να μπορέσει να εφαρμόσει την κοινωνικά συντηρητική του ατζέντα, στην οποία περιλαμβάνεται η προστασία της παραδοσιακής οικογένειας και η αποτροπή της εξάπλωσης της «ΛΟΑΤΚΙ νοοτροπίας».
Σήμερα ο απερχόμενος πρόεδρος της Πολωνίας υπογράμμισε ότι θα προστατεύσει τις κοινωνικά συντηρητικές αξίες, ανάμεσα στις οποίες και η διασφάλιση ότι τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα μπορούν να υιοθετήσουν παιδιά. «Θέλουμε να χαίρει σεβασμού η οικογένεια στην Πολωνία, θέλουμε οι παραδοσιακές αρχές να αποτελούν μια ισχυρή ραχοκοκκαλιά στην οποία θα μπορεί να βασίζεται η πολωνική κοινωνία».

(Αναδημοσίευση από το Face book του Θωμά Τουσιάδη)