Το Ναύπλιον θωράκισε τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του. Το προσωπικό ελέγχθηκε με test αντισωμάτων για τον ιό COVID -19

131
ΔΟΚΟΙΠΑΝ Προετοιμασία για πραγματοποίηση test αντισωμάτων σε εργαζόμενη στους Παιδικούς σταθμούς του Δήμου

Στο Δήμο Ναυπλιέων οι γονείς δεν θα φοβηθούν να στείλουν τα παιδιά τους, την Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020, στους Δημοτικούς Παιδικούς και τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Με μία παραδειγματική ενέργεια η Δημοτική Αρχή πρόσφερε στους εργαζόμενους των Σταθμών την δυνατότητα εθελοντικού ελέγχου της υγείας τους σε ότι αφορά μία πιθανή προσβολή από τον ιό COVID -19. Οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν και τα test που έγιναν με αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής και προστασίας των προσωπικών δεδομένων, έδειξαν πως όλοι οι εξετασθέντες ήσαν απολύτως υγιείς.

Η διαδικασία των test αντισωμάτων είναι απλή όπως τα τεστ του Ζαχάρου και γρήγορη, δείχνει αξιόπιστα αποτελέσματα εντός 10 λεπτών

Ο έλεγχος έγινε χθες, Παρασκευή 29 Μαΐου στον χώρο του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, οργανωμένοι κατά τα πρότυπα που καθιέρωσε ο ιατρός εργασίας του δήμου κ. Δημοβασίλης, σε προηγούμενο έλεγχο των καθαριστριών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πραγματοποιήθηκε με φροντίδα των Νοσηλευτριών Λαμπρινής Μουστακοπούλου, Ευαγγελίας Γιαννούλη και Σταυρούλας Μερκούρη, με συνεχή παρουσία και επίβλεψη του Προέδρου του ΔΟΚΟΙΠΑΝ Γιάννη Μπούνου.

Έτσι, ο Δήμος Ναυπλιέων προσέφερε μια προληπτική φροντίδα, με απολυμάνσεις, μάσκες, γάντια και test ανίχνευσης του ιού, εξασφαλίζοντας πλήρεις συνθήκες ασφαλείας για όλα τα παιδιά που, από την Δευτέρα 1η Ιουνίου θα τα φέρνουν οι γονείς τους στους Δημοτικούς Σταθμούς.

Ο Δήμος Ναυπλιέων επέδειξε ευαισθησία έναντι των παιδιών και των εργαζομένων. Έγινε πρωτοπορία σε μέτρα προφύλαξης (οι ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί δεν σκέφθηκαν να κάνουν test αντισωμάτων στο προσωπικό τους, περιοριζόμενοι σε απολυμαντικές εργασίες) και θα αναφέρεται πλέον ως παράδειγμα σε ολόκληρη  την Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα βγήκαν όλα αρνητικά. Τα προσωπικά δεδομένα όσων εξετάσθηκαν παραμένουν απόρρητα.