Το βιβλίο και η καλλιέργεια του νου δεν έχουν θέση στην ζωή μας, σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη και το Νίκο Χαρδαλιά

186
Κάθε ομοιότητα με τα πρόσωπα που διαχειρίσθηκαν τα θέματα Κορωναϊού, είναι τυχαίο γεγονός

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη δαπάνησε 20.000.000 ευρώ σε διαφημιστικά μηνύματα για να μας προπαγανδίσει την ανάγκη να μένουμε κλεισμένοι στο σπίτι. Έτσι, μας έλεγαν θα προστατέψουμε τους άλλους και τον εαυτό μας, από τον Κορωναϊό.

Προχώρησαν και πάρα πέρα. Τα σποτάκια που έφτιαξαν μας υποδείκνυαν πώς να περνάμε, χρήσιμα, την ώρα μας. Να κάνουμε γυμναστική στο σπίτι, να μαγειρεύουμε στο σπίτι, να τηλεφωνάμε σε φίλους από το σπίτι, να βλέπουμε ταινίες, πάντοτε στο σπίτι, να τραγουδάμε από τα μπαλκόνια, να χειροκροτούμε από τα παράθυρα, να καρφώνουμε παραβάτες των μέτρων και να ζητάμε συμβουλές για ψυχολογικά προβλήματα ή θέματα κακοποίησης.

Αναρωτιέμαι, αυτά τα πνευματικά λουμπεναριά, δεν σκέφτηκαν ότι ήταν μια ευκαιρία ΚΑΙ για να διαβάσουμε λιγάκι; Να ανοίξουμε ένα βιβλίο και να αφήσουμε τον συγγραφέα να μας ταξιδέψει. Το σκέφτηκαν λέω εγώ. Το σκέφτηκαν και αποφάσισαν εν ψυχρώ ότι δεν πρέπει να διαβάζουμε. Ότι οι ασκήσεις νου, είναι επικίνδυνες γιατί μπορεί να μας βάλουν να σκεφτόμαστε… και τότε…. αλίμονο τους. Γι’ αυτό δεν έφτιαξαν σποτάκι για το βιβλίο.

Προχώρησαν και σε ένα ακόμα βήμα. Έκλεισαν και τα βιβλιοπωλεία μην τύχει και πάνε οι Έλληνες και αγοράσουν βιβλία. Λες και στα βιβλιοπωλεία γινόταν συνωστισμός!

Προφανώς, μας θέλουν πνευματικά “ανάλαφρους”, αδιάβαστους, με κατευθυνόμενη πληροφόρηση και χωρίς δρόμους ελευθερίας της σκέψης στην ζωή μας.