Σε 8 Αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία της Αργολίδας (πλην Ερμιονίδας) θα οργανωθούν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού

171
Αρχαίο Θέατρο Άργους

Με την φιλοδοξία καθιέρωσης ως θεσμού, του προγράμματος  «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» το υπουργείο Πολιτισμού επιχειρεί να παρουσιάσει στοιχεία σύγχρονου πολιτισμού με δράσεις μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και τους ανοιχτούς χώρους των μουσείων. Για τον σκοπό αυτό ενεργοποιεί τους εποπτευόμενους φορείς του με την εντολή να επιδιώξουν  συνεργασίες από την τοπική ελεύθερη αγορά.

Η πρώτη φάση του προγράμματος θα διαρκέσει από τις 18 Ιουλίου έως τις 30 Σεπτεμβρίου με τα πρωτόκολλα ασφαλείας που επιβάλλει η πανδημία, να παραμένουν σε ισχύ.
Συνολικά, θα πραγματοποιηθούν 251 παραστάσεις (δεν περιλαμβάνονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου) σε 111 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία 38 Περιφερειακών Ενοτήτων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρχαιολογικές εφορείες.

Εσωτερικό του Κάστρου του Παλαμηδίου

Επιδίωξη της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, «το 91% των παραγωγών να είναι εξωτερικοί συνεργάτες -750 καλλιτέχνες και τεχνικοί, και 500 προσωπικό εντόπιοι συνεργάτες». Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθούν οι κατά τόπους εργαζόμενοι στον χώρο πολιτιστικής δημιουργίας. Όλες οι δράσεις είναι δωρεάν. (Οι θεατές θα πληρώνουν απλώς, το εισιτήριο εισόδου στον αρχαιολογικό χώρο ή τα μουσεία).

Επιδίωξη του Υπουργείου είναι, το πρόγραμμα ‘’Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός’’ να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Επταμελής επιτροπή στην οποία θα μετέχουν και καλλιτεχνικοί διευθυντές των εποπτευόμενων φορέων του Υπουργείου, μετά το τέλος Νοεμβρίου, θα έχουν την ευθύνη της επιλογής των εκδηλώσεων για το 2021.
Οι χώροι που επιλέχθηκαν, έχουν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν  για τις εκδηλώσεις που οργανώνουν κάθε καλοκαίρι οι Εφορείες Αρχαιοτήτων -είτε μόνες τους είτε με άλλους φορείς, τους δήμους ή την περιφερειακή αυτοδιοίκηση-.

Στην Αργολίδα έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις σε 8 αρχαιολογικούς χώρους και Μουσεία, σε όλους τους Δήμους πλην Ερμιονίδας, ως εξής
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

– Αρχαίο Θέατρο Άργους

– Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους

– Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ

– Αρχαιολογικός χώρος Ασίνης

– Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

– Φρούριο Παλαμηδίου Ναυπλίου

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

– Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

– Μικρό Θέατρο Παλαιάς Επιδαύρου

Το Μικρό θεατράκι στην Αρχαία Επίδαυρο