Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των κοινωνιών, στη χώρα μας, δεν επιθυμεί να «συγκατοικήσει» με κάθε λογής άγνωστο-έποικο που έρχεται στη χώρα μας παράνομα και όχι από τις νόμιμες πύλες εισόδου της χώρας μας.
Όλοι οι πολίτες, πλην αυτών που έχουν συμφέρον στη τσέπη τους ή κάποια ιδεολογική αγκύλωση (που και αυτή καλύπτει τελικά κάποιο οικονομικό συμφέρον), δεν επιθυμούν να γίνει η χώρα μας αποθήκη ψυχών, ούτε να αλλάξει βίαια ο τρόπος ζωής μας, επειδή το απαιτούν Παγκόσμιοι κύκλοι και οι πολιτικοί μας ηγέτες το δέχονται για πολλούς λόγους που έχουν αναλυθεί πολλάκις.
Όσο και να προσπαθούν τα ΜΜΕ δε μπορούν να κρύψουν την υποβάθμιση της ζωής και την άνοδο της εγκληματικότητας στα σημεία που βρίσκονται τα περιβόητα hot-spot και οι γνωστές ΜΚΟ. Αυτές οι εικόνες και οι ειδήσεις κάνουν τους δημότες άλλων περιοχών, να πιέζουν Περιφερειάρχες και Δήμαρχους ώστε ΜΗΝ δεχτούν ανάλογες δομές στο χώρο ευθύνης τους.
Βλέπουμε όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δηλώσεις αιρετών που υποβαθμίζουν τις αντιδράσεις ή πάνε κόντρα με τη θέληση των δημοτών ή σιωπούν εντελώς ή περί άλλα τυρβάζουν (κοινώς πετάνε τη μπάλα στην εξέδρα).
Πράγμα παράξενο εφόσον όλοι ξέρουν ότι ο αιρετός σπάνια δυσαρεστεί τους εν δυνάμει ψηφοφόρους του και συνήθως υπόσχεται τα πάντα στους πάντες. Τι τον κάνει λοιπόν να δυσαρεστεί το «κοινό» του ή τους «πελάτες» του εάν θέλετε; Εκτιμώ 2 πράγματα:
α) Η δυσκολία λόγω χαρακτήρα ή κομματικής υποταγής να αντιδράσει σε υψηλότερες πιέσεις
β) Η ανταποδοτικότητα (το παζάρι) με τη Κρατική εξουσία, όπως ο καθένας κρίνει ότι θα ωφεληθεί πολιτικά και οικονομικά.
Θέλω να τονίσω ότι αυτό (το παζάρι) εκτός ότι είναι κατ εξοχήν ανήθικο όταν γίνεται ερήμην ή κατά αντίθεση με τη γνώμη της κοινωνίας, είναι και ποινικά κολάσιμο εάν και εφόσον λειτουργούν οι εξουσίες στη χώρα.
Υπενθυμίζω ότι: Σειρά σημαντικών αλλαγών στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, ψήφισε λίγο πριν τις εκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε τότε στη Βουλή το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Όσον αφορά το αδίκημα της δωροδοκίας-δωροληψίας υπαλλήλων, αυτό μετατρέπεται σε κακούργημα μετά την κόκκινη κάρτα από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Συγκεκριμένα για τη δωροδοκία και τη δωροληψία δημοσίου υπαλλήλου με το νέο Ποινικό Κώδικα αυστηροποιούνται οι ποινές για τον πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβέρνησης, τους υφυπουργούς, τους περιφερειάρχες, τους δημάρχους κλπ.
Ένα σημαντικό βήμα για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας έγινε στα επικίνδυνα σημεία του οδικού…
Όσοι παρακολούθησαν το τελευταίο (δια ζώσης) Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων άκουσαν τον αντιδήμαρχο Οικονομικών…
Αύριο, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2024 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Βουλευτικού, θα διεξαχθεί…
Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης Ο στρατηγός Ναπολέων Ζέρβας την 11η Ιουνίου 1941 δημιουργεί τις βάσεις…
γράφει η Ντίνα Καλομοίρα Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, στην παρέμβασή του κατά τη συζήτηση…
Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης και τη βελτίωση…