Προσπάθεια για να σωθεί το “Φεστιβάλ Ναυπλίου”. Έργα αθλητικών υποδομών και ενεργοποίηση των τοπικών Φορέων είναι η συνταγή του Ναυπλίου

112
Μαρία Ράλλη, Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ

Τις βασικές κατευθύνσεις στις οποίες θα κινηθεί ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Περιβάλλοντος Αθλητισμού και Τουρισμού, κατά την διάρκεια του 2020, περιγράφει σε ανάρτησή της στο Face Book, η αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη. Υπό την αίρεση πάντοτε της αναμονής των τελικών οδηγιών του Υπουργείου Πολιτισμού, «για τις επιτρεπόμενες και μη εκδηλώσεις και τα μέτρα που θα απαιτούνται», γίνεται φανερό ότι ο Δήμος αναζητεί διεξόδους και διαφορετικές ιδέες για την υλοποίηση ενός σχεδιασμού πολιτιστικής προσφοράς προς τους Δημότες.

Με εμφανή την αγωνία για την τύχη του “Φεστιβάλ Ναυπλίου”, και ξεκάθαρη την απόφαση αξιοποίησης των χρημάτων που δεν δαπανήθηκαν, λόγω των περιορισμών του Κορωναϊού, σε βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων, η Μαρία Ράλλη, δείχνει να στηρίζει πολλά, στην συμμετοχή με ιδέες και προτάσεις των τοπικών καλλιτεχνών και πολιτιστικών φορέων.

Μερικά από τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΔΟΠΠΑΤ (έγινε με τηλεδιάσκεψη) , καταγράφονται στην συνέχεια.

Τα Χάλκινα της Ηγουμένισταςμπροστά στο Αρχαιολογικό Μουσείο. Από παλαιότερο Φεστιβάλ του Ναυπλίου

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό και για τα πολιτιστικά , όμως εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε και να βρούμε τρόπους διασκέδασης και ψυχαγωγίας των δημοτών μας και να βοηθήσουμε στην τόνωση της τουριστικής και οικονομικής ζωής του τόπου μας» γράφει η Πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ και επισημαίνει.

«Οι επαφές μας για το Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής είναι καθημερινές, αλλά η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή του ή όχι θέλει ακόμα λίγο χρόνο.

Ένα ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους συντοπίτες μας καλλιτέχνες για κατάθεση προτάσεων κάθε καλλιτεχνικής δραστηριότητας και των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων θα είναι το δυνατό εργαλείο του ΔΟΠΠΑΤ για το φετινό καλοκαίρι.

Η συγκεκριμένη αναμόρφωση περιλαμβάνει ενίσχυση των κωδικών του Θεάτρου μας και δημιουργία νέων κωδικών για τον τομέα του Περιβάλλοντος, όπως και της λειτουργίας και δραστηριότητας της Φιλαρμονικής και των Χορωδιών μας.

Για τον Αθλητισμό, όπως είχα τονίσει κι εγώ η ίδια, αλλά και όλη η ομάδα εργασίας του Αθλητισμού και είχα επισημάνει και λεπτομέρειες στην τελευταία συζήτηση με το συμβούλιο θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και θα γίνουν επεμβάσεις και ανακαίνισης σε όλους τους αθλητικούς χώρους του Δήμου Ναυπλιέων».