Ο Γ. Μαλτέζος επικροτεί τους αεροψεκασμούς ως μέθοδο κουνουποκτονίας σε περιαστικό περιβάλλον

34
Κουνουποκτονία με αεροψεκασμό προωθεί η Π.Ε. Αργολίδας, παρά τις υπάρχουσες επιφυλάξεις

Επιτόπιο έλεγχο κατά την διενέργεια της κουνουποκτονίας, την  Τετάρτη 6 Μαΐου, στον βάλτο έξω από την Νέα Κίο, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και τον γενικό διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Γ. Μαλτέζος επικροτεί τους αεροψεκασμούς ως μέθοδο κουνουποκτονίας σε περιαστικούς χώρους.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή  “Η διαπίστωση, της Π.Ε.Αργολίδας, από τον έλεγχο ήταν ότι εξέλιξη της διαδικασίας είναι απολύτως ικανοποιητική, ενώ παρόμοιο συμπέρασμα προέκυψε και για την αποτελεσματικότητα της καταπολέμησης των κουνουπιών στην Αργολίδα, καθώς στόχος είναι να εξουδετερωθούν οι προνύμφες στον κατάλληλο χρόνο”.

Η διαδικασία της κουνουποκτονίας από τα συνεργεία της αναδόχου εταιρείας γίνεται σε περιαστικούς χώρους, με την χρήση drones και ελικοπτέρων, χωρίς έκφραση αντίθετης γνώμης ή καθησυχαστικής ανακοίνωσης από την Π.Ε. Αργολίδας, παρά τους κατά καιρούς εκφρασθέντες φόβους για την δημόσια υγεία ή την πανίδα και χλωρίδα της περιοχής λόγω πιθανής ανεξέλεγκτης διασποράς εξ αιτίας του ανέμου και του ύψους των φυσητήρων.