Οι Δήμοι Άργους Μυκηνών και Ναυπλίου ξεκίνησαν ελέγχους με test αντισωμάτων, για την ασφάλεια των εργαζομένων

344
Στον Δήμο Ναυπλιέων, οι σχολικές καθαρίστριες προσήλθαν μαζικά για το test αντισωμάτων

Ο μεγαλύτερος, σε πληθυσμό και έκταση, Δήμος της Αργολίδας (Δήμος Άργους Μυκηνών) και η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας (Δήμος Ναυπλιέων), απέδειξαν στις κοινωνίες τους αλλά και στις Τοπικές Κοινωνίες όλης της επικράτειας ότι η φροντίδα για την Υγεία των Δημοτών δεν είναι θέμα χρημάτων αλλά θέμα ενδιαφέροντος και γνώσης.

Δήμος Άργους Μυκηνών: Ειδικευμένη νοσηλεύτρια, πραγματοποιεί το test αντισωμάτων.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών, προμηθεύτηκε και έθεσε στην διάθεση των εργαζομένων του Δήμου 300 σύγχρονα test αντισωμάτων, με προσωπική οικονομική συμβολή του Δημάρχου και των Αντιδημάρχων.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, σαν πρώτο βήμα, προμηθεύτηκε και έθεσε στην διάθεση των Σχολικών καθαριστριών (ενόψει της έναρξης μαθημάτων της Γ’ Λυκείου) την αναγκαία ποσότητα σύγχρονων test αντισωμάτων, με δαπάνη των Σχολικών Επιτροπών.

Χθες, Δευτέρα 11 Μαΐου 2020, όσοι εργαζόμενοι των δύο Δήμων επιθυμούσαν, προσέρχονταν από το πρωί στα Κοινωνικά Ιατρεία Άργους και Ναυπλίου όπου και διενεργούντο τα test, με συνθήκες πλήρους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και τήρηση όλων των πρωτοκόλλων υγείας που προβλέπονται.

Στον Δήμο Άργους Μυκηνών για πραγματοποίηση test, που τα έκανε ειδική νοσηλεύτρια υπό την επίβλεψη του Ιατρού εργασίας του Δήμου, προσήλθαν 19 εργαζόμενοι από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Πολιτισμού και Ύδρευσης Αποχέτευσης  καθώς και εργαζόμενες στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι». Όλοι βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό.

Στον Δήμο Ναυπλιέων, που είχε ως στόχευση τον έλεγχο της ειδικής ομάδας των Σχολικών καθαριστριών, προσήλθαν  για πραγματοποίηση test, που τα έκανε ειδική νοσηλεύτρια υπό την επίβλεψη του Ιατρού εργασίας του Δήμου, 29 εργαζόμενες στα σχολικά κτήρια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Όλες βρέθηκαν αρνητικές στον ιό.

Όλες οι ενδείξεις βγήκαν αρνητικές. (Ο δείκτης είναι στο C)

Οι Δημοτικές αρχές των δύο μεγάλων Δήμων της Αργολίδας απέδειξαν ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίρνει ουσιαστικές πρωτοβουλίες εμπέδωσης του αισθήματος ασφαλείας που τόσο πολύ έχει ανάγκη η κοινωνία μας.

Να θυμίσουμε ότι, τα σύγχρονα test αντισωμάτων προσφέρουν σε ελάχιστο χρόνο (μόλις 10 λεπτά) και με πολύ χαμηλή δαπάνη αξιόπιστα αποτελέσματα.  Χρησιμοποιούνται ήδη για τον επιδημιολογικό έλεγχο ειδικών κατηγοριών και ευρύτερων πληθυσμιακών ομάδων, από πολλές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας ενώ έχει αναγγελθεί και η προσεχής χρήση τους από την ελληνική κυβέρνηση.