Μαρία Ράλλη: Η αντιδήμαρχος που “έβαλε γυαλιά” στους αιρετούς όλης της Ελλάδας παίρνοντας τα απόλυτα μέτρα προστασίας καθαριστριών και μαθητών από τον COVID -19

596
Μαρία Ράλλη: Αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπλιέων. Αποφασιστική και αποτελεσματική!

Ξεκινούν αύριο τα μαθήματα για τους μαθητές της 3ης Λυκείου, σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το μεγάλο ζητούμενο παραμένει η εξασφάλιση των μελών της σχολικής κοινότητας από την πιθανή μετάδοση του Κορωναϊού.

Η απολύμανση των χώρων, η αραίωση των θρανίων και η διαφορετικότητα των ωραρίων στα διαλλείματα,  εξασφαλίζουν την σχετική έλλειψη επαφής των μελών της σχολικής κοινότητας (Καθηγητές, Μαθητές, Καθαρίστριες). Όμως δεν πρόσφεραν καμία εγγύηση ότι τα μέλη της κοινότητας δεν θα έφερναν τον ιό, σε στάδιο προ-συμπτωματικό, από το σπίτι τους ή κάποια άλλη συναναστροφή τους. Ούτε βεβαίως ότι δεν θα κολλούσαν τον ιό  για να τον μεταφέρουν στις οικογένειές τους.

Η αντιδήμαρχος του Δήμου Ναυπλιέων, Μαρία Ράλλη, πρώτη και μόνη (προς το παρόν) σε ολόκληρη την Ελλάδα, υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, και σε συνεννόηση με τις Σχολικές Επιτροπές και το Σωματείο καθαριστριών, έπραξε το αυτονόητο. Πήρε μέτρα διασφάλισης ότι καμία σχολική καθαρίστρια δεν θα εργαζόταν την Δευτέρα, έχοντας νοσήσει -εν αγνοία της- από τον Κορωναϊό. Και βεβαίως ότι θα μπορεί να εντοπισθεί εγκαίρως αν νοσήσει, από μεταφορά του ιού, κατά την εκτέλεση των εργασιών καθαρισμού και απολύμανσης των αιθουσών, των κοινοχρήστων χώρων και των εκπαιδευτικών εργαλείων. Εργασιών που ενέχουν αυξημένο κίνδυνο λόγω πολύωρης παρουσίας στους χώρους αυτούς εκατοντάδων ανεξέλεγκτων καθηγητών και μαθητών.

Προφανώς και τα μέτρα απολύμανσης βοηθούν, αλλά….

Με έγκριση της Δημοτικής Αρχής και υπό την εποπτεία του ειδικού Ιατρού εργασίας του Δήμου Ναυπλιέων Χρήστου Δημοβασίλη, έθεσε στην διάθεση όλων των καθαριστριών την δωρεάν εφαρμογή test αντισωμάτων  IgG και IgM, τα οποία με πολύ απλές διαδικασίες (όπως περίπου ο καθημερινός έλεγχος του ζαχάρου από τους διαβητικούς), πιστοποιούν ότι ο ελεγχόμενος δεν έχει προσβληθεί ή αν έχει προσβληθεί και βρίσκεται εκτός κινδύνου έχοντας δημιουργήσει αντισώματα προστασίας ή αν τέλος, βρίσκεται στο πρώτο στάδιο προσβολής οπότε και πρέπει να τύχει ιατρικής προστασίας.

H εφαρμογή των test αντισωμάτων, τα οποία είναι ιδιαιτέρως χαμηλού κόστους και υψίστης ευαισθησίας και αξιοπιστίας, αποτελούν την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο εμπέδωσης αισθήματος εμπιστοσύνης στους εργασιακούς χώρους. Η εφαρμογή τους από τις Σχολικές Επιτροπές του Δήμου Ναυπλιέων, στον χώρο ευθύνης του Δήμου, (οι καθηγητές είναι ευθύνη της Π.Ε. Αργολίδας και οι μαθητές, της Πολιτείας), διασφάλισε (από κοινού με τα την χρήση απολυμαντικών) την ασφαλή εργασία της ομάδας εργασίας –υψηλής επικινδυνότητας- των σχολικών καθαριστριών.

Τα test αντισωμάτων διατίθενται και εφαρμόζονται ήδη από Φαρμακεία και Μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης του Ναυπλίου ενώ, πολλοί Δήμαρχοι έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να τα αξιοποιήσουν με εφαρμογές σε ομάδες εργαζομένων υψηλής επικινδυνότητας όπως οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», Εργάτες συλλογής απορριμμάτων» κλ.π.