Μέτρα προστασίας της τουριστικής υποδομής του Ναυπλίου και ανάγκη σεβασμού της πόλης και των Δημοτών

113
Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, με κείμενο που δημοσιοποίησε, γνωστοποίησε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να στηρίξει του επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που συναποτελούν την τουριστική υποδομή του Δήμου Ναυπλιέων. Μια υποδομή που “χτίστηκε” σε βάθος χρόνου και με πολλές προσπάθειες, του Δήμου, των πρωτοπόρων της τουριστικής προσπάθειας, των ανθρώπων του Πολιτισμού, των κατοίκων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

Είναι μια απόφαση σωστή που πρέπει να επικροτήσουμε και να στηρίξουμε όλοι. Όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ή που προαναγγέλλονται ως πρόθεση προς εφαρμογή κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση και σίγουρα θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά ως προς την υποβοήθηση των επαγγελματιών και την διάσωση της τουριστικής μας υποδομής.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Να προσέξουμε όμως κάτι. Να μην αφήσουμε κάποιους, ελάχιστους, να λεκιάσουν την εικόνα της πόλης κάνοντας κατάχρηση του παραχωρούμενου χώρου και καταστρέφοντας την αρμονία και την ατμόσφαιρα που αποτελούν το φυσικό πλεονέκτημα του Ναυπλίου. Και βέβαια, θεωρώ λογική την απαίτηση του Δημότη να μην αυξηθούν οι τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών, λόγω πιθανολόγησης μειωμένου τζίρου.

Ο Δήμος, παραχωρεί διευκολύνσεις και οι Δημότες, ζητούν σεβασμό της πόλης και των ιδίων από τις επιχειρήσεις.

Είναι εφικτός αυτός ο συνδυασμός, στους μήνες που θα ακολουθήσουν; Εκτιμώ πως ΝΑΙ. Και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μια καλή προϋπόθεση διατήρησης της εικόνας της πόλης εν όψει ενός καλύτερου μέλλοντος.

ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ https://www.facebook.com/dimitris.kostouros.3/posts/3032845303446022?notif_id=1588495507022102&notif_t=notify_me