Εορτασμός μνήμης Γενοκτονίας Ποντίων στην Αργολίδα

95

Το Ναύπλιο, τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων. Ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής, τα δημόσια και δημοτικά κτήρια σημαιοστολίστηκαν, ενώ το βράδυ έγινε και η φωταγώγησή τους.

Το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020, έγινε έπαρση της σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του Κέντρου Εκπαίδευσης Μηχανικού (ΚΕΜΧ), και στις 11:00 τελέστηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Δημητρίου Υψηλάντη στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, από τον αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μαλτέζο, τους βουλευτές Γιάννη Ανδριανό και Ανδρέα Πουλά, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου συνταγματάρχη Γιώργο Γερανιό, τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, και την πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αργολίδας «Παναγία Σουμελά» Μαρίνα Τσολακίδου, η οποία νωρίτερα παρουσίασε το χρονικό πλαίσιο της Γενοκτονίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της

Το “παρών” στη λιτή εκδήλωση έδωσαν, ακόμα, μέλη του σωματείου με παραδοσιακές φορεσιές, οι αντιδήμαρχοι Παναγιώτης Λέντζος και Κωνσταντίνος Ρούτουλας και ο λιμενάρχης Παναγιώτης Κοντός.