Την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμαρχοι “κλαίνε την μοίρα τους” και προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της κρίσης από το lockdown στο οποίο οδηγήθηκε η Ελλάδα, ο Δημήτρης Καμπόσος κάνει και πάλι την διαφορά και, υλοποιεί έργα που έχει υποσχεθεί στους Δημότες του προεκλογικά.

Χθες, παρέλαβε και σήμερα παρουσίασε 4 υπερσύγχρονα κοντέϊνερς -εργοστάσια, διύλισης και αφαλάτωσης του νερού τα οποία πολύ σύντομα θα θέσει σε λειτουργία η ΔΕΥΑΑΡΜ, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του νερού που παρέχει στους Δημότες αλλά και την αύξηση της εκμεταλλεύσιμης ποσότητας για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης αυξημένης ζήτησης.

Το εσωτερικό του κάθε κιτ.

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου, «Τοποθετήθηκαν στον χώρο του αντλιοστασίου της Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ. στην θέση Αμυμώνη, οι τέσσερις φορητές μονάδες αφαλάτωσης δυναμικότητας 50m3/h έκαστη, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού των πηγών Αγίου Γεωργίου Κιβερίου (ΑΝΑΒΑΛΟΥ) που διαθέτει ο Δήμος μας. Οι επιπλέον ποσότητες επεξεργασμένου νερού θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, θα  συμβάλουν στην κάλυψη της επάρκειας των ποσοτήτων νερού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και θα λύσουν οριστικά το θέμα υδροδότησης στον Δήμο μας.

Η συνολική ποσότητα του παραγόμενου νερού από το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού, θα είναι 200 m3/h και η επεξεργασία του νερού θα γίνεται με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία που είναι η μέθοδος της αντίστροφης ώσμωσης. Το κόστος της εν λόγω προμήθειας θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-Ι».

Αυτό το έργο Ζωής θα λειτουργήσει ως πιλότος για την οριστική επίλυση της υδροδότησης όλων των δήμων της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν θέματα ποιότητας και επάρκειας νερού».

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Το αχρείαστο, η αχρείαστη και ο αχρείαστος!

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Το νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο, την τεκνοθεσία και το επίδομα μητρότητας…

% μέρες πρίν

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΙΚΗΣ στον εορτασμό του Αγίου Πέτρου

Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος ΝΙΚΗ (βουλευτής Λάρισας) Γεώργιος Ρούντας, εκπροσώπησε το κόμμα συμμετέχοντας στον εσπερινό…

% μέρες πρίν

Ακαδημία Αριστέα Άργους 6η στο Elite Neon (Διεθνές Τουρνουά)

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ ELITE NEON ΣΤΗΝ…

% μέρες πρίν

Το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Άργος αυτό το Σαββατοκύριακο

Στο Άργος φιλοξενείτε αυτό το Σαββατοκύριακο το 3x3 ΔΕΗ Street Basketball. Η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση…

% μέρες πρίν

Πρωτομαγιά με το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Πριν καλά καλά τελειώσει η διανομή τροφίμων σε δοκιμαζόμενους οικονομικά συμπολίτες, το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου…

% μέρες πρίν

14 Δόκιμοι Αστυφύλακες στην Αργολίδα

Το πρωί της Τετάρτης 8 Μαΐου Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας, Ταξίαρχος Ευάγγελος Πιπέρης, καλωσόρισε…

% μέρες πρίν