ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ: Οι Θέσεις μας-οι παρεμβάσεις μας,στο ΔΣ της Τρίτης 19 Μαΐου 2020. (Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους)

68

ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ—ΔΤ / ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ (19-5-2020)

Οι Θέσεις μας-οι παρεμβάσεις μας, όπως νιώθουμε τη προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο, στο ΔΣ της Τρίτης 19 Μαΐου 2020. (Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων από τους Τούρκους)

Λόγω των μέτρων προστασίας για τη δημόσια υγεία, το ΔΣ στις 19-5-2020 έγινε κεκλεισμένων των θυρών. Στα πλαίσια της ενημέρωσης αυτών που συμπορεύονται μαζί μας, αυτών που μας πιστεύουν ως υγιή και παραγωγική πολιτική δύναμη, αυτών που ξέρουν ότι είμαστε πάνω από κόμματα και χρώματα και όλες μας οι θέσεις είναι μόνο για το κοινό καλό, σας ενημερώνουμε για τις θέσεις μας.

Θεωρούμε μεγάλη επιτυχία ότι φέραμε και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ αίτημα της «Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Ελλήνων Ποντίων» που αφορά την αναγκαιότητα άμεσης αλλαγής προϋποθέσεων του νόμου για τη χορήγηση Εθνικής Σύνταξης σε Έλληνες-Πόντιους. Η αναγκαιότητα, όπως αυτή περιγράφεται, προκύπτει από το γεγονός ότι η πάλαι ποτέ Ε.Σ.Σ.Δ είχε ερμητικά κλειστά τα σύνορά της μέχρι το 1990 και το μεγάλο ρεύμα παλιννόστησης άρχισε αμέσως μετά. Η ιστορική αυτή πραγματικότητα δεν μπορεί να σβηστεί όσο και εάν θέλει κάποιος να εμμένει σε κομματικές αγκυλώσεις. Η Ε.Σ.Σ.Δ ήταν ένα σκληρό κομμουνιστικό Σταλινικό καθεστώς.

«…εγκλωβισμένοι σε μια χώρα (Ρωσία) με καθεστώς, το οποίο απαγόρευε την έξοδο των κατοίκων της, δεν είχαμε τη δυνατότητα προγενέστερα να επιστρέψουμε στην Ελλάδα, έτσι ώστε σήμερα να ισχύει η παραπάνω διάταξη εξίσου και για εμάς όπως και για τους υπόλοιπους Έλληνες …»

Η παραπάνω φράση του ψηφίσματος αποτυπώνει μία αδιαμφισβήτητη ιστορική πραγματικότητα, η οποία αποτελεί και το βασικό επιχείρημα των ομογενών μας, δηλαδή αποτυπώνει την αιτία για την οποία δεν μπορούσαν να έρθουν νωρίτερα στην Ελλάδα, ώστε να έχουν σήμερα συμπληρωμένα τα 40 χρόνια μόνιμης και νόμιμης διαμονής εδώ, ώστε οι λίγες χιλιάδες υπέργηροι ομογενείς μας, που ταλαιπωρήθηκαν και διώχθηκαν από καθεστώτα απάνθρωπα και ανθελληνικά, να δικαιούνται το φοβερό ποσό της εθνικής σύνταξης, των € 384!

Για την Ιστορία, σας επισυνάπτω την υπ᾽αριθμ. 117/19-02-2020 απόφαση του Δ.Σ. του Δήμου Παύλου Μελά, με την οποία έγινε ομόφωνα αποδεκτό το ίδιο ψήφισμα, χωρίς κανέναν αστερίσκο:

https://pavlosmelas.gr/wp-content/uploads/2020/03/%CE%A0%CE%A103-117-1.pdf

Το ίδιο έχει συμβεί και σε άλλους Δήμους, όπως στην Κομοτηνή. Εκεί μάλιστα ο δ.σ. της Λαϊκής Συσπείρωσης πρότεινε να συμπληρώσουν στην απόφαση φράση που να περιλαμβάνει και τους Βορειοηπειρώτες (!!!).

Στα υπόλοιπα θέματα:

Θεωρούμε σημαντική τη παρέμβαση μας στο ευαίσθητο θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών. Η επιχειρηματολογία μας κυμάνθηκε στο ότι αυτή η νέα εποχή (μετά κορωναϊού) θα φέρει επιπλέον φτωχοποίηση στην κοινωνία. Ο δύσκολος χειμώνας που έρχεται για όλους θα φέρει πολλαπλάσια την ανάγκη για κοινωνική στήριξη. Οι Δήμοι σηκώνουν το βάρος και η εκτίμησή μας είναι ότι η Κυβέρνηση δεν τους στηρίζει ανάλογα. Θα υπάρχουν επιπλέον ανάγκες για στήριξη σε οικογένειες με μικρά παιδιά και προφανώς οι υγειονομικοί όροι θα περικόψουν και θέσεις. Εμείς ζητήσαμε πάση θυσία και πολύ γρήγορα να συνεργαστούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και να αυξηθούν οι σταθμοί αυτοί στο Δήμο μας. Επίσης να υπάρξει πρόβλεψη για μεταφορικό μέσο για οικογένειες που δεν έχουν ούτε αυτή τη δυνατότητα (να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε ένα σταθμό).

Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ότι πάλι η δική μας παράταξη είχε σηκώσει το «λάβαρο» της νομιμοποίησης των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών και κατά την προηγούμενη Δημοτική αρχή. Τότε που ουσιαστικά τους αναγκάσαμε να προβούν σε μελέτες πυρασφαλείας και άλλες «διορθώσεις», ώστε αυτοί να λειτουργούν όσο το δυνατόν πιο νόμιμα και κυρίως πιο ασφαλής για τα παιδιά μας. Τώρα η κοινωνική ανάγκη επιβάλλει γρήγορα και γενναία βήματα. Σε τέτοια βήματα θα είμαστε αρωγοί.

Υ.Γ. Δεν μπορούν να αναλυθούν όλα τα θέματα ενός ΔΣ σε ένα ΔΤ και έτσι επιλέξαμε την ενημέρωση για τα ποιο «καυτά».

Υ.Γ. Έτσι είναι η αντιπολίτευσή μας εδώ και 6 χρόνια. Δυναμική και παραγωγική προς όφελος των πολλών. Χωρίς προσωπικές συμπάθειες ή αντιπάθειες. Χωρίς κανένα βαρίδι από το παρελθόν. Χωρίς καμία κομματική εξάρτηση. Γιατί την αυτοδιοίκηση τη θεωρούμε κορυφαίο θεσμό και ο αγώνας μας για το διαχωρισμό κομματικής εξάρτησης και ψήφου στις τοπικές κοινωνίες θα συνεχιστεί.