Ακυρώνει το πρωτόκολλο ασφάλειας μαθητών και καθηγητών, η προβληματική καθαριότητα των σχολικών μονάδων

88
Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Σοβαρό έλλειμμα στην εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και ασφάλειας των μαθητών, που έχουν θεσπιστεί για την προστασία από την επιδημία του COVID -19, με υπαιτιότητα του κράτους, διαπιστώνει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ζητά από την άμεση αντιμετώπισή του.

Η επιστροφή των καθαριστριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είχαν μεταφερθεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθιστά αδύνατη την τήρηση των απαιτούμενων μέτρων καθαριότητας που προβλέπονται από τους υγειονομικούς κανόνες (Καθαρισμός αιθουσών και προαύλιων χώρων 2 φορές την ημέρα), στις σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων.

Αίσθημα ευθύνης. Οι καθαρίστριες πραγματοποίησαν test αντισωμάτων πριν αναλάβουν την καθαριότητα των σχολικών μονάδωμ.

Η ευαισθησία του Δήμου Ναυπλιέων σε θέματα προστασίας και ασφάλειας των μαθητών είναι γνωστή. Είναι ένας εκ των 7 Δήμων, ανά την Ελλάδα που, πέραν των συνεχών απολυμάνσεων των τάξεων και των προαύλιων χώρων και την διανομή προστατευτικού υλικού στις καθαρίστριες έχει προχωρήσει  και στην πραγματοποίηση test αντισωμάτων (στις καθαρίστριες) για τον εντοπισμό πιθανής προσβολής από τον ιό, λίγο πριν την έναρξη των μαθημάτων της 3ης Λυκείου.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, με ανοιχτή επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και προς όλους τους αρμοδίους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας, επισημαίνει το πρόβλημα και τους καλεί να προστρέξουν στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ

«Μετά την απόφαση που πάρθηκε για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , είναι προφανές και υπαρκτό το πρόβλημα της μη επάρκειας ανθρωπίνου δυναμικού στον τομέα της καθαριότητας και συγκεκριμένα στις σχολικές καθαρίστριες.

Από σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020, οι καθαρίστριες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που έχουν μεταφερθεί στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, επιστρέφουν στην θέση τους και έτσι δεν υπάρχει η δυνατότητα της τήρησης και της σχολαστικότητας των απαιτούμενων μέτρων καθαριότητας που προβλέπονται από τους υγειονομικούς κανόνες.

Ο Δήμος Ναυπλιέων και οι Σχολικές Επιτροπές, εκφράζουν την ανησυχία τους, τον προβληματισμό τους και καλούν όλους στην εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας και ειδικότερα αυτής της σχολικής κοινότητας».