Τιμήθηκε σε Μεσσηνία και Λακωνία και Κορινθία η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων

66

Η ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμήθηκε την Κυριακή 24 Μαΐου 2020 στη Μεσσηνία, με εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Καλαμάτα από την Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Υπαπαντής του Χριστού και ακολούθησε ομιλία από τον εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία”. Στη συνέχεια, στο Μνημείο της πλατείας 23ης Μαρτίου, έγινε κατάθεση στεφανιών, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Παρόντες στην εκδήλωση, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος, ο βουλευτής Μίλτος Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Συλλόγου Ποντίων Μεσσηνίας “Η Ρωμανία”.

 

Τιμήθηκε στη Λακωνία, την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, η μνήμη των θυμάτων της γενοκοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ειδικότερα, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στον μητροπολιτικό ναό Ευαγγελίστριας στη Σπάρτη, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευσταθίου και ακολούθησε ομιλία από τον Θεοφάνη Λάζαρη, εκπρόσωπο του Συλλόγου Ποντίων.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφανιών στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, τήρηση ενός λεπτού σιγής και απαγγελία του Εθνικού Υμνου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Σπαρτιατών, καθώς και εκπρόσωποι Στρατιωτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τιμήθηκε στην Κορινθία την Κυριακή 24 Μαΐου 2020, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα.

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί τελέσθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Αποστόλου Παύλου στην Κόρινθο και ακολούθησε ομιλία, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου και ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.

Παρόντες στις εκδηλώσεις, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και Ποντιακών Συλλόγων