Πρόταση για τις δωρεάν παραχωρήσεις στα μαγαζιά, εκ του νόμου, δημόσιων χώρων για χρήση

88

Η θέση μας/ πρόταση μας, για την εστίαση -παραλίες και όλους τους επιπλέον δημόσιους χώρους που επιβάλλεται και προβλέπεται (εκ του νόμου πλέον) να παραχωρηθούν αυτοί δωρεάν.

Είναι γεγονός ότι καμία δημοτική αρχή δεν κάνει χάρη σε κανέναν που έχει μαγαζί και έχει πληγεί από την οικονομική κρίση που έφερε η γρίπη και τα μέτρα εγκλεισμού που πάρθηκαν…. 

Οι δημοτικές αρχές καλούνται να εκτελέσουν ένα νόμο που λέει για δωρεάν επιπλέον χρήση δημοσίου χώρου ως αντιστάθμισμα των μέτρων εγκλεισμού κόσμου και μαγαζιών. Το νόμο λοιπόν τον έφτιαξε η κυβέρνηση και καλό θα ήταν καμία εκμετάλλευση, εννοώ πούλημα εκδούλευσης, να μη γίνει. Αναμένεται επίσης σύντομα και ο αντίστοιχος νόμος για παραχώρηση σε αιγιαλούς -παραλίες.

Η δημοτική αρχή καλείται να διαχειριστεί τώρα τις απαιτήσεις, απελπισμένων ίσως, επιχειρηματιών που παλεύουν να βγάλουν τα σπασμένα σε μία πολύ σύντομη θερινή περίοδο.

Είναι γεγονός ότι σε αυτήν την απρόβλεπτη κατάσταση πολλά μαγαζιά θα ωφεληθούν και άλλα δεν θα μπορέσουν να ευνοηθούν λόγω της θέσεις τους.

Καλούμε λοιπόν τους επιχειρηματίες και τη δημοτική αρχή να σκεφτούν λογικά. Η λογική λέει ότι δεν μπορούν να κλείσουν τελείως οι πεζόδρομοι, οι πλατείες και οι παραλίες, γιατί θα είναι έγκλημα να μην μπορούν να περάσουν γέροι ΑΜΕΑ μικρά παιδιά κλπ, όμως σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει να στηριχτεί το επιχειρείν.

Η δική μας άποψη είναι πολύ σαφής. 

Να εκδώσει πολύ γρήγορα η δημοτική αρχή ένα σχέδιο των επιπλέον χωρών που θα παραχωρηθούν. Να μοιραστεί αυτό το προσχέδιο σε όλα τα μαγαζιά. 

Να αποφασίσουν μόνοι τους οι επιχειρηματίες το πώς θα μοιραστεί αυτός ο επιπλέον χώρος, έτσι ώστε να μην υπάρχει καμία σκιά στο τέλος ότι κάποιοι ευνοήθηκαν ή κάποιοι αδικήθηκαν επειδή είχαν ή δεν είχαν τον περιβόητο “μπάρμπα” στην Κορώνη μέσα στο δημαρχείο.

Εάν δεν καταφέρουν να συνεννοηθούν αυτοί που έχουν τα μαγαζιά, έτσι ώστε το τέλος αυτή της κρίσης να τους βρει όλους ανοιχτούς, τότε ας κάνει η δημοτική αρχή αυτό που θέλει και πρέπει αποφασιστικά. 

Κανείς δεν θα μπορεί να της πει τίποτα ούτε τώρα ούτε στο μέλλον.

Κάντε το γρήγορα όμως, γιατί κάθε μέρα πλέον μετράει αρνητικά για τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους.

Αναγένεσις στον δήμο Πύργου

Χάρης Μιχαλακόπουλος….

Υ.Γ. Το δικαίωμα στην εργασία και στην επιβίωση επ’ ουδενί δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και ρουσφετιών.