Οι ΜΚΟ ζουν και βασιλεύουν. Ξεριζώνουν και τους ελαιώνες για να επεκτείνουν δομές μεταναστών (φωτογραφίες)

946

Διαβάζοντας το προσωπικό ιστολογίο fb, του αιρετού από Μυτιλήνη, Νίκου Παπαγιαννίδη, βλέπουμε ότι διάφορες ΜΚΟ (στη συγκεκριμένη περίπτωση η περιβόητη ΜΚΟ movement  ) ξεριζώνουν τους ελαιώνες για να επεκτείνουν τις δομές μεταναστών.

Απορία προκαλεί η μηδενική αντίδραση των αρχών, εισαγγελείς-πολεοδομία κλπ, του Ελληνικού κράτους. Αρχές που αποδεικνύονται υπέρ-ευαίσθητες και υπέρ-δραστήριες όταν είναι να κινηθούν για δίωξη των γηγενών κατοίκων, σε κάθε περίπτωση που διαμαρτύρονται για τον εποικισμό του νησιού τους. Ήδη οι Έλληνες αποτελούν μειοψηφία στο νησί και δυστυχώς αντιμετωπίζονται με συνεχής δικαστικές διώξεις με κάθε αφορμή. Φυσικά οι ΜΚΟ κάνουν ότι θέλουν, όπως και οι διάφορες «οργανώσεις» που τους υποστηρίζουν, με το αζημίωτο.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το κείμενο και  χαρακτηριστικές φωτογραφίες

«Από φίλο .V.P. ! Διαβάστε..Για την παράνομη επέκταση του καταυλισμού της Μόριας που περιλαμβάνει οικοδομικές εργασίες, κοπή δέντρων, διαμορφώσεις εδάφους, τσιμεντροστρώσεις, κλπ, σε καταπατημένα κτήματα και περιουσίες συμπολιτών, απαιτούνται -μεταξύ άλλων- οικοδομικές άδειες και πρέπει να ελεγχθούν από τουλάχιστον δυο υπηρεσίες (πολεοδομία και υπηρεσία Περιβάλλοντος και Χωροταξίας του Δήμου και της Περιφέρειας αντίστοιχα), αφότου γίνει γραπτή καταγγελία.

Απαιτείται λοιπόν μια συγκεκριμένη ενέργεια και πίεση. Αυτό λέει η λογική. Οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν από τον οποιονδήποτε με την προσκόμιση φωτογραφιών, κ.α. (ακόμα και με email). Εξυπακούεται ότι προβληματίζει η απουσία αυτόκλητης παρέμβασης του εισαγγελέα και της αυτοδιοίκησης (δηλ. περιφέρειας και δήμου, στους οποίους ανήκουν, μάλιστα, οι υπηρεσίες ελέγχου!).

Σήμερα, όμως, πάλι βλέπω μόνο διαμαρτυρίες από το FB. Αναπαράγεται μέχρι να εκτονωθεί και να ξεθυμάνει. Κάποιοι κερδίζουν ακροατές και θεατές, άλλοι εκτονώνονται, άλλοι τρέφουν τις εγωκεντρικές τους ψευδαισθήσεις… αναπαράγεται μια εικονική πραγματικότητα. Τους φταίνε όλοι, τα βάζουν με τους πολιτικούς τους στόχους για να επιβεβαιώσουν το αφήγημά τους, φωνάζουν, αφορίζουν, ρίχνουν κατάρα και βαρύ ανάθεμα, μεταφέρουν ευθύνες, κλπ, αλλά….

ΚΑΝΕΝΑΣ από αυτούς δεν θα πάρει πρωτοβουλία να πάει Ο ΙΔΙΟΣ τηλέφωνο ή θα πάει αυτοπροσώπως στους παραπάνω αρμοδίους για να τους αναγκάσει γραπτώς να προβούν στην ορθολογική και νόμιμη διαδικασία και να πάρει αριθμό πρωτοκόλλου.

Αυτό είναι κάτι επαναλαμβανόμενο χρόνια τώρα και συνιστά σοβαρό πρόβλημα αντίληψης και συμπεριφοράς».

«Κάθε φορά που μία κυβέρνηση υπόσχεται “γενναία αποσυμφόρηση”, οι μπουλντόζες και οι μπετονιέρες των ΜΚΟ παίρνουν φωτιά δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στην πόλη του λεηλατημένου ελαιώνα. Η ίδια φαρσοκωμωδία εδώ και πέντε χρόνια με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Το ότι μετά από τόσο δούλεμα, στη Μόρια υπάρχουν ακόμα οπαδοί κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, λίγο πριν από τον ολοκληρωτικό μας αφανισμό, είναι κάτι που ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία».