Με ηλεκτρονικές δημοπρασίες η παραχώρηση απλής χρήσης χώρων στους αιγιαλούς και παραλίες

131
ΚΑΡΑΘΩΝΑ: Τέτοιες εικόνες θα αργήσουμε να δούμε

Εντός των προσεχών ημερών θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τους νέους όρους χρήσης Παραλιών και Αιγιαλού, λύνοντας τα χέρια στους Δήμους για να προχωρήσουν στις σχετικές δημοπρατήσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη, στο Capital.gr θα προβλέπεται η αύξηση του αποδιδόμενου χώρου και οι δημοπρατήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά.

Για το θέμα αυτό, ο Δήμος Ναυπλιέων με σημερινή του ανακοίνωση ενημέρωσε τους ενδιαφερόμενους ότι:

Αφαιρέστε το 50% του κόσμου για να έχετε εικόνα του φετινού καλοκαιριού

«Λόγω της υπάρχουσας κατάστασης εξαιτίας του Covid – 19 και κατόπιν επικοινωνίας με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να αναμένει την έκδοση υπουργικής απόφασης ή εγκυκλίου προκειμένου να ξεκινήσει τη διαδικασία παραχώρησης της απλής χρήσης των ως άνω χώρων αιγιαλού και παραλιών.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση η εγκύκλιος θα καθορίζει τους δικαιούχους διαχείρισης των χωρών αυτών, τον τρόπο δημοπρασίας, την έκταση που θα καλύπτει κάθε θέση, την απόσταση της μιας θέσης από την άλλη, την παραχώρηση σε όμορες εκμεταλλεύσεις, τον τρόπο καταβολής του ανταλλάγματος, τους χώρους που εξαιρούνται από την παραχώρηση, τη διάρκεια των μισθώσεων κτλ.

Ο δήμος παρακολουθεί το σημαντικό αυτό θέμα σε συνεργασία με την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου και αμέσως μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης ή της εγκυκλίου και στην περίπτωση που είναι δικαιούχος της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας , θα ξεκινήσει άμεσα τη διαδικασία δημοπρασιών για την παραχώρηση της απλής χρήσης  των χωρών αυτών».

Το ρεπορτάζ του Σπύρου Δημητρέλη μπορείτε να το διαβάσετε στον σύνδεσμο που ακολουθεί:

https://www.capital.gr/tax/3452560/upografetai-eidiki-ruthmisi-gia-misthosi-aigialou-paralion