Κοινή δράση Εργαζομένων, Διοίκησης και Ιατρών για την αντιμετώπιση της ασυδοσίας και του τσαμπουκά κάποιων Ρομά

98
Τα επεισόδια είναι συνεχή. Ο

Για πρώτη φορά, ίσως, οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ναυπλίου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια, την ασφάλεια και το δικαίωμα ελεύθερης εργασίας του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Η τρομοκρατία που συνηθίζουν να ασκούν προσερχόμενοι στα νοσοκομεία, ομάδες Ρομά, υπό την ανοχή των διαφόρων αριστερών ευαισθητούλιδων, βρήκε μπροστά της τοίχος συνασπισμού όλων των συντελεστών υγείας.

Απομένει να δούμε αν οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, και αν οι εκπρόσωποι των κομμάτων θα αποδοκιμάσουν τις πράξεις βίας των παραβατικών κακομαθημένων Ρομά.

Στην πρόσφατη επίθεση που δέχτηκαν, σε ώρα εφημερίας,  ο αρμόδιος ιατρός (επί της υποδοχής) και η βοηθός νοσοκόμος, οι εργαζόμενοι απάντησαν με την κατωτέρω ανακοίνωση.

“Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Ν.Μ. Ναυπλίου, καταδικάζει τα βίαια γεγονότα που συνέβησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της εφημερίας του Νοσοκομείου, όταν Ρομά συμπολίτες μας βιαιοπράγησαν σε συναδέλφους την ώρα που ασκούσαν τα καθήκοντά τους.

Περιστατικά σαν το σημερινό έχουν ξανασυμβεί και τα έχουμε καταγγείλει. Σήμερα, για πρώτη φορά, συνεργάστηκαν το Σωματείο Εργαζομένων, ο αναπληρωτής Διοικητής και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, όπου ζητώντας νομικές πληροφορίες από το νομικό τμήμα της 6ης ΥΠΕ έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε να συλληφθούν και να οδηγηθούν σε δίκη.

Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο περιστατικό βίας στα νοσοκομεία”.

Ανακοίνωση εξέδωσαν επίσης και ο Ιατρικός Σύλλογος.

«Μια ακόμη βίαιη επίθεση καταγράφηκε από ομάδα ρομά σε βάρος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την χθεσινή εφημερία της Ν.Μ. Ναυπλίου. 

Την επίθεση δέχθηκαν μια ιατρός και μια νοσηλεύτρια της ορισθείσας ομάδας για την αντιμετώπιση του COVID-19.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας για πολλοστή φορά καταδικάζει κάθε βίαιη συμπεριφορά σε βάρους των λειτουργών της υγείας, οι οποίοι με αυτοθυσία προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο έργο τους. Το δυσάρεστο φαινόμενο αυτό έχει απασχολήσει δυστυχώς αρκετές φορές την περιοχή μας. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας έχει καταθέσει επανειλημμένως και αναλυτικά τις προτάσεις του για την αντιμετώπιση του φαινομένου στις αρμόδιες αρχές. Καλεί δε για άλλη μια φορά τους αρμοδίους να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του απαράδεκτου φαινομένου των επιθέσεων σε βάρος των λειτουργών υγείας».