Διυλιστήριο νερού για το Δήμο Άργους Μυκηνών έφτιαξε ο Καμπόσος, εν μέσω lockdown της οικονομίας

243
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών, Δημήτρης Καμπόσος, παρών στην παραλαβή...

Την ίδια στιγμή που άλλοι Δήμαρχοι “κλαίνε την μοίρα τους” και προσπαθούν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα της κρίσης από το lockdown στο οποίο οδηγήθηκε η Ελλάδα, ο Δημήτρης Καμπόσος κάνει και πάλι την διαφορά και, υλοποιεί έργα που έχει υποσχεθεί στους Δημότες του προεκλογικά.

Χθες, παρέλαβε και σήμερα παρουσίασε 4 υπερσύγχρονα κοντέϊνερς -εργοστάσια, διύλισης και αφαλάτωσης του νερού τα οποία πολύ σύντομα θα θέσει σε λειτουργία η ΔΕΥΑΑΡΜ, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας του νερού που παρέχει στους Δημότες αλλά και την αύξηση της εκμεταλλεύσιμης ποσότητας για την αντιμετώπιση της προβλεπόμενης αυξημένης ζήτησης.

Το εσωτερικό του κάθε κιτ.

Όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου, «Τοποθετήθηκαν στον χώρο του αντλιοστασίου της Δ.Ε.Υ.ΑΡ.Μ. στην θέση Αμυμώνη, οι τέσσερις φορητές μονάδες αφαλάτωσης δυναμικότητας 50m3/h έκαστη, οι οποίες θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού των πηγών Αγίου Γεωργίου Κιβερίου (ΑΝΑΒΑΛΟΥ) που διαθέτει ο Δήμος μας. Οι επιπλέον ποσότητες επεξεργασμένου νερού θα βελτιώσουν την ποιότητα του νερού, θα  συμβάλουν στην κάλυψη της επάρκειας των ποσοτήτων νερού, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και θα λύσουν οριστικά το θέμα υδροδότησης στον Δήμο μας.

Η συνολική ποσότητα του παραγόμενου νερού από το εργοστάσιο επεξεργασίας νερού, θα είναι 200 m3/h και η επεξεργασία του νερού θα γίνεται με την πιο εξελιγμένη τεχνολογία που είναι η μέθοδος της αντίστροφης ώσμωσης. Το κόστος της εν λόγω προμήθειας θα καλυφθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα του Προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-Ι».

Αυτό το έργο Ζωής θα λειτουργήσει ως πιλότος για την οριστική επίλυση της υδροδότησης όλων των δήμων της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν θέματα ποιότητας και επάρκειας νερού».