COVID – 19: Έρχονται και στην Ελλάδα τα γρήγορα Τεστ Αντισωμάτων για ανίχνευση του Κορωναϊού (Rapid test)

174

Την επόμενη εβδομάδα φθάνουν στην Ελλάδα οι πρώτες παρτίδες γρήγορων τεστ ανίχνευσης του Κορωναϊού, γνωστών ως Rapid Test.

Πρόκειται για Τεστ Αντισωμάτων που έχουν τα εξής πλεονεκτήματα:

* Είναι γρήγορα τέστ (δείχνουν το αποτέλεσμα σε 10 μόλις λεπτά)

* Γίνονται με πολύ εύκολο τρόπο (όπως περίπου τα τεστ για το Ζάχαρο) και

* Δεν απαιτούν ειδικούς χώρους πραγματοποίησης (τα κάνει και ένας ιδιώτης μόνος του).

* Είναι πολύ πιο οικονομικά από τα Μοριακά τεστ.

Τα Τεστ Αντισωμάτων, εφαρμόσθηκαν μαζικά στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία και είχαν ως αποτέλεσμα, κατά τους ειδικούς επιστήμονες, τον καλύτερο έλεγχο της εξάπλωσης του ιού και την ως εκ τούτου αποσυμφόρηση των Δομών Υγείας και την μεγάλη μείωση των θανάτων.

Ήδη, με χθεσινή ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και Τροφίμων των ΗΠΑ δόθηκε (με express διαδικασίες) έγκριση διάθεσης Rapid test στην Αμερικανική επικράτεια.

Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, με ιδιωτική πρωτοβουλία, έρχεται στην Ελλάδα η πρώτη παρτίδα Τεστ Αντισωμάτων  και θα ξεκινήσει η διάθεσή τους από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

Να θυμίσουμε ότι ο Σωτήρης Τσιώδρας, με δηλώσεις του στην ΕΤ1 πριν από λίγες ημέρες, ανακάλεσε την αντίρρησή του για χρήση των Τεστ Αντισωμάτων (θεωρούσε ότι σε αυτή την φάση δεν είναι χρήσιμα) και είπε ότι, αμέσως μετά την κορύφωση της καμπύλης ανάπτυξης της επιδημίας (την οποία τοποθέτησε περί τα μέσα Απριλίου) η πολιτεία θα εξετάσει την μαζική χρήση των Τεστ Αντισωμάτων για να υπάρξει  καλύτερος έλεγχος του βαθμού προσβολής του πληθυσμού από τον Κορωναϊό.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στα Τεστ Αντισωμάτων δήλωσε ότι από τον Ιούνιο που ξεκινά η νέα τουριστική περίοδος, το άνοιγμα των λιμένων και των αεροδρομίων στους τουρίστες που θα εισέρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να συνοδευτεί με την καθιέρωση των Rapid test (Τεστ Αντισωμάτων) προκειμένου να διευκολυνθεί η ανίχνευση του ιού και η προστασία του Ελληνικού πληθυσμού.

Να σημειωθεί ότι και το ανεξάρτητο “Δίκτυο Αυτοδιοικητικών”, με πρόσφατη ανακοίνωσή του τάχθηκε υπέρ της χρήσης των Τεστ Αντισωμάτων από τους Οργανισμούς της Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ελεγχθεί το προσωπικό των Δήμων και να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους χώρους εργασίας τους.