150 νέα κρούσματα Κορωναϊού στη δομή μεταναστών του Κρανιδίου, αποκάλυψαν τα τεστ που έγιναν πριν από 2 ημέρες. Πολλοί μιλούν για κορυφή του παγόβουνου

128
Σύσκεψη για τον Κορωναϊό στο Κρανίδι

Τα 150 κρούσματα COVID -19 που εντοπίσθηκαν στους 450 διαμένοντες στην δομή λαθρομεταναστών αιτούντων άσυλο του Κρανιδίου είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου.

Παρά το γεγονός ότι οι 20 Έλληνες που τους υπηρετούσαν βρέθηκαν αρνητικοί και τα 300 τεστ που έγιναν επί των υπολοίπων βρέθηκαν επίσης αρνητικά, πληροφορίες από κορυφαίους παράγοντες του Δήμου αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι χειρότερη.

Ένα από τα θέματα που συζητούνται, σε σύσκεψη πολιτειακών και αυτοδιοικητικών παραγόντων η οποία διεξάγεται αυτή την στιγμή (14.00) και θα διαρκέσει τουλάχιστον επί δίωρο ακόμη, είναι και η πιθανότητα επιβολής Καραντίνας στην Δημοτική Κοινότητα Κρανιδίου.

Στην σύσκεψη, συμμετέχει, εκτός των κ.κ. Χαρδαλιά (Πολιτική Προστασία), Αρκουμανέα (Πρόεδρος του ΕΟΔΔΥ) και Λογοθέτη (Γραμματεία αιτούντων άσυλο), ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παν. Νίκας, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Υγείας της Περιφέρειας κ. Βασ. Διαμαντόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας κ. Δημ. Σχοινοχωρίτη και τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κων. Κατσαρό και η ηγεσία του Δήμου Ερμιονίδας.

Καταστροφές στις εγκαταστάσεις της δομής από Σομαλούς φιλοξενούμενους

Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα ζητούν, με ανακοίνωση του συνδικαλιστικού τους οργάνου, την λήψη αυξημένων μέτρων προστασίας.

Η προμήθεια και εφαρμογή Rapid test αντισωμάτων, για ανίχνευση της επιδημιολογικής πορείας απασχολεί ήδη παράγοντες της Τοπικής Κοινωνίας, προκειμένου να εμπεδωθεί η τρωθείσα αίσθηση ασφαλείας μεταξύ των εργαζομένων στις διάφορες Δημοτικές δομές και φυσικά στους κατοίκους της περιοχής.