Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και λοιποί είπαν ψέμματα για το Κρανίδι

605

Ο σοφός Λαός μας έχει μια παροιμία: «Όποιος λέει και δεν το κάνει, την υπόληψή του χάνει». Είναι μια παροιμία που όπως δείχνει η πραγματικότητα δεν έχει εφαρμογή στον χώρο των πολιτικών. Απόδειξη είναι τα όσα είπαν και έταξαν οι κυβερνητικοί εκλεκτοί για την καταπολέμηση της επιδημίας του Κορωναϊού.

Έταξαν, μπροστά στις κάμερες, και στις κλειστές συσκέψεις με τους αυτοδιοικητικούς και ιατρικούς παράγοντες της περιοχής ότι θα ενισχύσουν το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, στο οποίο φόρτωσαν όλη την ευθύνη παρακολούθησης της υγειονομικής βόμβας των 150 κρουσμάτων στην παράνομη δομή μεταναστών του ξενοδοχείου ΓΑΛΑΞΙΑΣ. Έταξαν 4 ιατρούς και 8 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Ένα ειδικό ασθενοφόρο και συνεχή έλεγχο της πορείας της επιδημίας με εφαρμογή τεστ… τεστ… τεστ….

Πέρασαν 5 ημέρες και δεν έχουν κάνει τίποτε από όλα όσα έταξαν. Για να πούμε όλη την αλήθεια, έστειλαν τον στρατό να στήσει στο προαύλιο του ξενοδοχείο -εκτεθημένο- ένα αντίσκηνο εκστρατείας με δύο ράντζα και μια φιάλη Οξυγόνου.

Έκαναν και τα πρώτα τεστ, 170 όλα και όλα στους δημότες που είχαν συναναστραφεί με τους παράνομους αλλοδαπούς (ευτυχώς –προς το παρόν- ήταν όλα αρνητικά) και βέβαια έστειλαν και τα πρόχειρα θύματα (Αστυνομικοί υπάλληλοι) προς σφαγήν να φυλάνε (να σφραγίσουν είπαν) τους 450 λαθρομετανάστες. Ανθρώπους, που τους έχουν τσουβαλιασμένους όλους μαζί χωρίς εφαρμογή πρωτοκόλλων προστασίας (τουλάχιστον μέχρις εχθές).

Δεν ξανάκαναν τεστ στους υπόπτους αλλοδαπούς. Σήμερα όμως ανακοινώθηκε η ανεύρεση 6 ακόμη κρουσμάτων.

Το φορτίο, το σηκώνουν οι Άνθρωποι του Κέντρου Υγείας που παραμένουν χωρίς ρεπό κοντά ένα μήνα τώρα, τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, οι ντόπιοι εθελοντές που τρέχουν και βοηθούν και οι Δημότες, χωρίς να καταλαβαίνουν προς τι όλη αυτή η κοροϊδία και βέβαια χωρίς να ξέρουν τι θα τους ξημερώσει.

Μαζί με τον Χαρδαλιά ποζάρει και ο Μηταράκης. Πληροφορίες φέρουν να έχει στείλει προ μηνός 150 πρόσθετους λαθρομετανάστες -αιτούντες άσυλο, στον ΓΑΛΑΞΙΑ, από την Σάμο όπου τους είχαν συγκεντρώσει ως εισελθόντες στα νησιά του Αν. Αιγαίου κατά την διάρκεια σφραγίσματος των θαλασσίων συνόρων μας.

Διαβάστε τι γράφει ο Lazaros Akis Goutos στο προσωπικό του Face book και ένα από τα σχόλια που σκολούθησαν από κάτω.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

«Στην αρχή της εβδομάδας μετά τα τελευταία κρούσματα κορωνοϊού στην Ερμιονίδα, ο κρατικός μηχανισμός έδρασε όπως έπρεπε, οι πρωταγωνιστές της «Ελληνικής Επιτυχίας» προσγειώθηκαν στην επαρχία μας, με εμάς θεατές της προσγείωσης μέσω ινστα, Fb. Προς στιγμήν, μάλλον θεωρήσαμε ότι είχαν καταφτάσει στην περιοχή μας tv σταρ και όχι εκπρόσωποι του κράτους. Η αγωνία ήταν μεγάλη: τι θα γίνει με την υγεία μας αλλά και με τη φήμη του τόπου μας. Πρώτη συγκέντρωση σαν λαοθάλασσα με φωτογραφίες και βίντεο. Παρακολουθώντας την λες στο εαυτό σου «έτσι γίνεται παντού».

Γίνεται δειγματοληψία στο ξενοδοχείο. Φεύγει το ελικόπτερο. Αγωνία για το πόσοι θα είναι τελικά, άγχος κι απογοήτευση είναι τα συναισθήματα που επικρατούν. Την επόμενη μέρα έρχεται το κακό μαντάτο. Ξανά το ελικόπτερο, ξανά ο ένας τώρα μόνο πρωταγωνιστής, που παλεύει για όλη την Ελλάδα. Όλο το κράτος στο Κρανίδι, με τους περιφερειακούς και τους βουλευτές σε συσκέψεις. Εντολές και σχεδιασμός δράσης για να γίνουν πράγματα όπως να ενισχυθεί το Κέντρο Υγείας προσωρινά εξαιτίας της επιδημιολογικής αυτής έκρηξης. Η δεύτερη αποχώρηση του ελικοπτέρου επανέφερε το άγχος για τους 177 συμπολίτες από τους οποίους πήραν δείγματα και για τους ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους.

Η αγωνία πάλι μεγάλη για όλη την επαρχία. Τότε εμφανίζονται γνωστοί άγνωστοι ντόπιοι σχολιαστές, να δίνουν πληροφορίες για γεγονότα. Τότε λες πόσα ξέρει τελικά για άλλη μια φορά ο κόσμος και δεν μιλάει. Στο δημοτικό συμβούλιο στις 16/1 κάποιοι είχαν μιλήσει όμως… Αρχίζεις να αισθάνεσαι ότι το θέμα θα ξεφύγει και ότι οι καλοθελητές θα ψαρέψουν τις πληροφορίες και θα φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες. Η αγωνία όμως και το άγχος παραμένουν για την τύχη των συμπολιτών μας αλλά και για όλους.

Τα πρώτα δείγματα αρνητικά. Μια ανάσα αισιοδοξίας. Πέμπτη πρωί όλα τα αποτελέσματα αρνητικά, οπότε πλέον η επαρχία θεωρείται προς το παρόν καθαρή και το μόνο πρόβλημα παραμένει η δομή, μια εικόνα που εμείς οι ίδιοι άθελά μας έχουμε δημιουργήσει. Φαινόμενο τώρα είναι οι ύβρεις για κάποια ποστ δημοσιογράφου και μια γιατρού, που τους κάνουμε πλέον επώνυμους πάλι άθελά μας. Αλλά κάπου αισθάνομαι ότι χάνουμε το δάσος.

Εκείνη την ώρα με παίρνει ο φίλος μου ο Νίκος και μου λέει «Άκη πήγαινε στο Κέντρο Υγείας. Υπάρχει πρόβλημα από την Τρίτη. Δεν έχει έρθει η βοήθεια από την πολιτεία που μας είπαν για να ενισχυθεί το υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας». Αγχωμένος φεύγω, πηγαίνω, καταλαβαίνω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού δεν έχει έρθει βοήθεια αλλά έχουν έρθει όλα τα κανάλια, αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα. Απογοήτευση και στενοχώρια. Κάπου λέω πρέπει να μάθω επίσημα τι γίνεται κι έτσι κάνω αίτηση στο Κέντρο Υγείας να ενημερωθώ, αφού έχω πρώτα επικοινωνήσει με περιφέρεια και βουλευτές για το πρόβλημα.

Η αίτηση έγινε αν και ήξερα ότι δεν θα υπήρχε άμεση απάντηση.Το πρωί της Παρασκευής από νωρίς τηλέφωνα σε γνωστούς και φίλους να ενημερώσω για το τι γίνεται. Ζητάω και συναντώ τον διευθυντή που μου αναλύει ότι τελικά δεν υπάρχει η βοήθεια που είχαν δεσμευτεί να στείλουν, γιατροί απογοητευμένοι, νοσηλευτικό προσωπικό σε 24 συνεχόμενες βάρδιες, συγγενείς και φίλοι να φοβούνται να πάνε στο κέντρο υγείας.. Βγαίνω έξω από το Κέντρο Υγείας παρέα με τον Νίκο και το Θάνο, με έντονες ανησυχίες και με ένα αποτέλεσμα να μην έρχεται ποτέ το οποίο το ίδιο το κράτος είχε ζητήσει, ειδικά αφού η ημέρα είναι Παρασκευή. Στενοχώρια κι απογοήτευση… Και τώρα τι; Ένα τίποτα …

Συμπέρασμα: μια επαρχία σε καραντίνα, κάτοικοι που την εφαρμόζουν αλλά όχι η πολιτεία. Η έλλειψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού όλης της Ελλάδας το μεγάλο πρόβλημα. Αλλά ποιος θα την πληρώσει πάλι; Οι γιατροί και οι κάτοικοι. Αυτό που μας έμεινε είναι μια κακή φήμη και μια επαρχία να προσπαθεί μόνη της με κάθε μέσο που ο καθένας διαθέτει. Κάποιοι να μην βλέπουν το δάσος.. Αλλά ακόμα κι έτσι, αισθάνομαι αγάπη για τον τόπο και πίστη ότι αξίζει. Υπάρχει κόσμος που πιστεύει την ομορφιά του τόπου μας, την ιστορία και των ανθρώπων . Αυτά είναι που θα με βοηθήσουν να συνεχίσω και να ελπίζω . #proxwrame «

 

Georgios Bourikas  «Ήλθαν, έκαναν το σόου, έβαλαν αχρείαστη προληπτική καραντίνα, δεν μίλησε κανείς διασυρθήκαμε αχρείαστα. Αν, θεωρητικά πάντα, είχαμε πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα τα ημίμετρα που πήραν ήταν διασποράς του ιού. Απαγόρευσαν βόλτα το σκύλο, άσκηση, και 8 με 8 κλπ, ενώ υποθετικά μπορούσαν οι θετικοί στον ιό να κυκλοφορούν όπως όλος ο κόσμος (τράπεζες, δήμο, δημόσιες υπηρεσίες, σούπερ μάρκετ κλπ). Κάνανε το πρόβλημα της δομής πρόβλημα του δήμου!

Αξίζουν συγχαρητήρια στο προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου.»