Στη γκιλοτίνα της Κυβέρνησης, για άλλη μια φορά, οι αρμοδιότητες της Αυτοδιοίκησης

135

Έχω πει πολλές φορές, ότι η τακτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση θυμίζει άλλα πολύ ολοκληρωτικά καθεστώτα. Με διάφορα «εντέλλεστε» έχουν πραγματικά κουρελιάσει τα δημοκρατικά αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου 2019.

Μετά τα διατάγματα Θεοδωρικάκου που ξεφτίλισαν πραγματικά την έννοια δημοκρατία και σεβασμός στη θέληση του λαού στις κάλπες, τη σκυτάλη παίρνει ο  ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης με διατάξεις οι οποίες αφαιρούν από τις Περιφέρειες σημαντικές αρμοδιότητες και την δυνατότητα αυτοτελών αποφάσεων όπως ίσχυε μέχρι σήμερα. Τρανταχτό παράδειγμα είναι η  αφαίρεση της  αρμοδιότητας  των Περιφερειακών Συμβουλίων για την έγκριση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), η οποία αναφέρεται στο Άρθρο 83  παρ.3, του Σχεδίου Νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, με την προτεινόμενη τροποποίηση της παραγράφου 2(β) του Άρθρου 35 του νόμου 4042/2012, δεν μπορεί να αναθεωρηθεί κανένα ΠΕΣΔΑ εάν δεν συμφωνήσει η «Αρχή του Ενός» !

 Δηλαδή η «Αρχή του Ενός» θα κάνει έλεγχο ουσίας και το Περιφερειακό Συμβούλιο μπορεί να προχωρήσει ΜΟΝΟ εάν έχει τη σύμφωνη γνώμη του Ενός ! 

Δηλαδή ΟΛΑ τα Περιφερειακά Συμβούλια της χώρας μπορούν να εγκρίνουν μόνο τα ΠΕΣΔΑ που εγκρίνει ένα πρόσωπο ,το οποίο θα έχει και τον τελικό λόγο.

Μάλιστα αν εντός 2 μηνών δεν συναινέσουν  τα Περιφερειακά Συμβούλια στην «Αρχή του Ενός», τότε ο ‘Ένας» θα αποφασίσει μόνος του, καθόσον «Σε περίπτωση άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας των δύο μηνών, η έγκριση του ΠΕΣΔΑ γίνεται από τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων εντός ενός μηνός» !

Περισσότερα και πιο αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ  στο έγκριτο ρεπορτάζ του otavoice.

Η τελική πολιτική αποτίμηση (στη γλώσσα του λαού):

Εκατομμύρια Έλληνες πήγαν στις κάλπες για να διαλέξουν τους εκπρόσωπους τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τα καθημερινά και δύσκολα προβλήματα τους. Η γνώμη τους πλέον δεν έχει καμία σημασία, ούτε του λαού-ούτε των αιρετών, εάν δεν πει το ΝΑΙ ο ΕΝΑΣ και μοναδικός ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΣ που θα ΔΙΟΡΙΣΕΙ η Κυβέρνηση!!!

Η ΕΝΠΕ τι λέει γι αυτό; Θα το καταπιεί αμάσητο και αυτό;… Θα αντιδράσει ή θα συμπεριφερθεί ως κομματικό εργαλείο; Αναμένουμε….

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Η Δημοκρατία στα χειρότερά της….

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος —Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας