Ο Νίκας βάζει τέλος στις καταστροφές από την υπερχείλιση του χείμαρρου Ξομβριού, στο Κιβέρι. Δικαίωση Καμπόσου

117

Όσα δεν έκανε ο Πέτρος Τατούλης επί 9 χρόνια τα πραγματοποιεί ο Παναγιώτης Νίκας μέσα σε 9 μήνες θητείας.

Ανταποκρινόμενος στις συνεχείς πιέσεις του Δήμου Άργους Μυκηνών, στα όρια του οποίου γίνονται οι καταστροφές από τις υπερχειλίσεις του χειμάρρου Ξομβριού, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ενέταξε στο ΠΕΠ Πελοποννήσου το έργο διευθέτησης του χειμάρρου Ξομβριού, στο Κιβέρι της Αργολίδας.

Ο προϋπολογισμός του έργου, σύμφωνα με την απόφαση,  ανέρχεται σε 1.615.000 ευρώ και η χρηματοδότηση προέρχεται από τον Αξονα Προτεραιότητας “Προστασία του περιβάλλοντος –μετάβαση σε μια οικονομία φιλική στο περιβάλλον”.

Να θυμίσουμε ότι στις πρόσφατες πλημμύρες, του 2018, το Κιβέρι ήταν από τις πλέον σοβαρά πληγείσες περιοχές, από τον “Ζορμπά”. Η αδιαφορία και οι καθυστερήσεις της Περιφέρειας και η ολιγωρία του τότε αντιπεριφερειάρχη Τάσου Χειβιδόπουλου, είχαν κοστίσει την καταστροφή δεκάδων ιδιωτικών περιουσιών και δημόσιων υποδομών ενώ είχαν θέσει σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές. Ήταν τέτοιο το μέγεθος των καταστροφών που προκάλεσε και την επιτόπια επίσκεψη-αυτοψία του τότε Γενικού Γραμματέα Υποδομών Γιώργου Δέδε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου.