Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος σε Κεραμέως: ούτε η Ε.Σ.Σ.Δ δεν έκλεισε τις εκκλησίες

470

Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με πολλές αιχμηρές εκφράσεις έστειλε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος διαμαρτυρόμενος για την απαγόρευση των θρησκευτικών τελετουργιών λόγω της πανδημίας του κορωναϊού.

Ο Νικόλαος ζητά εμμέσως από την κυβέρνηση να επιτραπεί η διεξαγωγή λειτουργιών με ολιγάριθμους πιστούς τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Ο Νικόλαος μιλά για «εχθρικότητα» και «παράλογη πολεμική» από την πλευρά της κυβέρνησης προς την Εκκλησία εκφράζοντας την ενόχλησή του γιατί η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τον περιορισμό των λειτουργιών αγνοήθηκε και πάρθηκε η απόφαση για καθολική αναστολή τους. «Δεν είναι η Εκκλησία ένα άτακτο κοριτσάκι που του τραβάμε τα μαλλιά ή το χαστουκίζουμε για να συμμορφωθεί»

Ο Νικόλαος προχωρά σε ιστορικούς παραλληλισμούς με την Σοβιετική Ένωση που «ποτέ δεν απαγόρευσε την λατρεία κεκλεισμένων των θυρών».

Ο Νικόλαος επικαλείται κι αυτός την πίεση των πιστών προς τους ιερείς   και ζητά εμμέσως από την κυβέρνηση,  να χαλαρώσει τους περιορισμούς στην διεξαγωγή των λειτουργιών ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Μάλιστα, ο Νικόλαος καλεί την Ν. Κεραμέως να ρωτήσει τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόρδα

«αν η τέλεση της θείας λατρείας από τους ιερείς με πέντε ή δέκα ανθρώπους στις μεγάλες γιορτές, υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των όρων της Κυβέρνησης, ενέχει κίνδυνο μετάδοσης του ιού».

ΠΗΓΗ: εδώ