Με την χρήση τεστ αντισωμάτων, ο Περιφερειάρχης Παν. Νίκας, επιχειρεί τον έλεγχο της πορείας της επιδημίας του COViD -19 στην Πελοπόννησο

196

Πρωτοπορώντας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, διέθεσε ένα κονδύλι για την άμεση προμήθεια χιλιάδων τεστ αντισωμάτων, προκειμένου να προχωρήσει στην δεύτερη φάση αντιμετώπισης της επιδημίας του Κορωναϊού, με ανίχνευση των πιθανών προσβολών στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Έπεσαν να τον φάνε τα τσιράκια των μεγαλόσχημων της ΕΝΠΕ και των υπουργείων, που είδαν να χάνουν το παιχνίδι μέσα από τα χέρια τους, γιατί κάποιος αιρετός λειτουργός έχει γρήγορες αντιδράσεις και δείχνει να ενδιαφέρεται πρωτίστως για την Δημόσια Υγεία και όχι για την προώθηση κάποιας μπίζνας με κολλητούς.

Σήμερα, η Περιφέρεια έδωσε  στην δημοσιότητα τις επιστολές τριών Δημάρχων που, απευθυνόμενες προς τα “μπλοκαρισμένα ” όργανα της πολιτείας, ζητούν την επείγουσα εφαρμογή των τεστ αντισωμάτων προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στις Τοπικές κοινωνίες τους. Πρόκειται για τους δήμους Σπαρτιατών, Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων  όπου ήδη, χωρίς ποτέ να ερωτηθούν, και παρά την αντίθετη άποψή τους η πολιτεία έχει σωρεύσει εκατοντάδες λαθρομετανάστες –αιτούντες άσυλο, σε ξενοδοχεία εντός του αστικού ιστού. Επίσης και του Δήμου Ναυπλιέων που γειτνιάζει με την Ερμιονίδα (όπου από ολιγωρία της πολιτείας) έσκασε μια υγειονομική βόμβα στην ανεξέλεγκτη δομή του ξενοδοχείου ΓΑΛΑΞΙΑΣ και που πολύ σύντομα θα χρειαστεί να υποδεχτεί αλλοδαπούς νόμιμους εργάτες γης  που θα έρθουν από χώρες του εξωτερικού ή που θα είναι νομιμοφανείς λαθρομετανάστες.

Τις επιστολές των 3 Δημάρχων (Γκιώνης, Κωστούρος και Δούκας) μπορείτε να τις διαβάσετε στους συνδέσμους που παρατίθενται.

Επιστολή δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

Επιστολή δημάρχου Ναυπλιέων

Επιστολή δημάρχου Σπαρτιατών