Μέτρα προστασίας στο Λιμενικό Σώμα, στα πλαίσια των διαδικασιών ιχνηλάτησης, μετά τον εντοπισμό θετικού κρούσματος σε πατέρα Λιμενικού

142

Η διαπίστωση κρούσματος Κορωναϊού σε ασυμπτωματικό νεφροπαθή ασθενή και η αποστολή του για νοσηλεία στο νοσοκομείο αναφοράς του Ρίο προκάλεσε αλυσίδα μέτρων προφύλαξης και ιχνηλάτησης των επαφών του νοσούντος.

Έτσι, μετά τα μέτρα που ελήφθησαν στο Γ.Ν. Αργολίδος (απολυμάνσεις και καραντίνα μελών του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού), και το Λιμενικό Σώμα προχώρησε σε απολυμάνσεις χώρων και μέσων ενώ έθεσε σε κατ’ οίκον εθελοντικό περιορισμό εμπλεκόμενα άτομα, δεδομένου ότι ο υιός του ασυμπτωματικού φορέα, είναι Λιμενικός.

Η διενέργεια απολύμανσης των κτηριακών εγκαταστάσεων και των οχημάτων του Λιμεναρχείου Ναυπλίου έγινε χθες Πέμπτη 9 Απριλίου, με την συνδρομή της Περιφέρειας Πελοποννήσου η οποία και επωμίσθηκε την σχετική δαπάνη.

Ο λιμενάρχης Ναυπλίου πλωτάρχης (ΛΣ) Παναγιώτης Κοντός, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες  και δήλωσε ότι η εν λόγω ενέργεια, “δημιουργεί δε αίσθημα εμπιστοσύνης και ψυχολογικής τόνωσης σε όλους όσοι εξακολουθούν να εργάζονται υπό τις συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας του νέου κοροναϊού”.