Η παλαιοκομματική αντιπολίτευση του Τάσου Χειβιδόπουλου στο θέμα της μάχης κατά του Κορωναϊού μπορεί να κοστίσει ζωές

220

γράφει (και υπογράφει) ο Πολύδωρος Δάκογλου

Από παιδιά κομματικών σωλήνων και από ανθρώπους που δεν έχουν καθίσει στην ουρά μιας δημόσιας υπηρεσίας, δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Έχουν μια άλλη νοοτροπία, πιστεύουν πως τα γνωρίζουν όλα και πως πρέπει όλοι να τους υπηρετούν. Το χειρότερο όμως είναι ότι, ο τρόπος που απορρίπτουν την άλλη άποψη είναι υποτιμητικός για την κοινωνία. Ακόμα χειρότερα, ο τρόπος που ασκούν την αντιπολίτευση ή την εξουσία (αναλόγως που τους θέτει ο λαός ή το σύστημα εξουσίας) είναι απολύτως ανεύθυνος και παρωχημένος.

Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, με ανάρτησή του παραπληροφόρησε τους Δημότες του δήμου Άργους Μυκηνών, όπου πολιτεύεται, λέγοντας ότι «ο Δημήτρης Καμπόσος αγόρασε με χρήματα του Δήμου test, που καταγράφουν αν κάποιος έχει νοσήσει από τον COVID -19, και κάνει φιέστα επικοινωνιακής προβολής, εις βάρος της υγείας και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων του Δήμου». Άθλια και ψευδής αντιμετώπιση μιας πρωτοποριακής και φιλεργατικής κίνησης που ήδη ακολουθούν και πολλοί άλλοι Δήμοι της Ελλάδος και όχι μόνον.

Απέκρυψε ο Τάσος Χειβιδόπουλος, αν και το εγνώριζε, ότι, ο Δημήτρης Καμπόσος πλήρωσε το κόστος των test από την τσέπη του και σε αυτό συνέβαλαν όλοι οι αντιδήμαρχοι της παράταξης που διοικεί τον Δήμο (έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη των δημοτών για τρίτη θητεία).

Επιχείρησε διατηρήσει την φοβική ατμόσφαιρα που διασπείρουν οι υπηρέτες της παγκοσμιοποίησης  και προσπάθησε να απαξιώσει τα test Αντισωμάτων IgG και IgM, τα οποία  είναι ότι πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό έχει αυτή τη στιγμή η ανθρωπότητα στον αγώνα για την ανίχνευση της πορείας της επιδημίας (πλην βεβαίως του εγκλεισμού όλων μας στα ντουβάρια των σπιτιών μας).

Πιάστηκε, ηθελημένα αδιάβαστος, διότι, τάχα αγνοούσε πως, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ήδη την απόφασή της για ευρεία χρήση των test Αντισωμάτων ευθύς μόλις ετοιμάσει μηχανισμούς και προμηθευτεί τα πρώτα 1.000.000 από αυτά (Ήδη τα 500 πρώτα συνεργεία ετοιμάζονται. Αγοράστηκαν 500 αυτοκίνητα και προσλαμβάνονται 1.200 εργαζόμενοι με 3μηνες συμβάσεις).

Δεν γνώριζε ότι η μεγάλη Βρετανική φαρμακευτική βιομηχανία Abbott (Πηγή: www.lifo.gr) εξήγγειλε πως τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσει να τροφοδοτεί την αγορά της Ευρώπης με test Αντισωμάτων IgG και αργότερα με πιο εξελιγμένα που θα ανιχνεύουν και τα Αντισώματα IgM.

Και βέβαια αγνοούσε ή απέκρυψε ότι, τα test Αντισωμάτων που πρόσφεραν οι κορυφαίοι αιρετοί του Δήμου Άργους αγοράζοντάς τα με χρήματα τα οποία στέρησαν από τις οικογένειές τους, είναι ήδη σε κυκλοφορία, είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από αυτά της Abbot, ικανά να ανιχνεύουν ταυτοχρόνως τα Αντισώματα IgG και IgM, εφ’ όσον υπάρχουν ή να μας ενημερώνουν ότι ο Κορωναϊός δεν μας έχει ακουμπήσει, με αξιοπιστία 100% επί των επιτυχών test (Ευαισθησία 97,3%).

Θα περίμενε κανείς από τον Τάσο Χειβιδόπουλο να σκεφτεί περισσότερο τους εργαζόμενους στον Δήμο, και να συνδράμει στην  πρωτοπόρο δράση, δωρεάς, καλώντας και την παράταξή του να πράξει ανάλογα. Δεν το έκανε. Οι Δημότες και η Κοινωνία θα τον κρίνουν.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, είναι κομβικής σημασίας. Μαζί με αυτούς, προστατεύουμε και τις οικογένειές τους. Και βεβαίως προστατεύουμε όσους έρχονται σε επαφή μαζί τους.

Για να καταλάβουμε την χρησιμότητα της ενέργειας του Δημήτρη Καμπόσου και των Αντιδημάρχων του αρκεί να θυμηθούμε ότι:

Οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι» έρχονται σε καθημερινή επαφή με εκατοντάδες υπερήλικες ή νοσούντες συμπολίτες.

Οι καθαρίστριες των σχολείων, από την μεθεπόμενη εβδομάδα θα έρχονται σε επαφή με τα παιδιά μας.

Όλοι οι εργάτες καθαριότητας έρχονται σε συνεχή επαφή με όσα –χωρίς φροντίδα-, γάντια και μάσκες, πετάμε στα σκουπίδια.

Κράτησα χαμηλούς τόνους  στο άρθρο μου, παρά την άθλια ενέργεια του Τάσου Χειβιδόπουλου να με πλήξει προσωπικά. Το έκανα με την ελπίδα πως, η σύζυγός του, οι φίλοι του, οι συνεργάτες του ή έστω μια έκλαμψη λογικής, θα τον οδηγήσουν να προχωρήσει σε νέες δηλώσεις συντασσόμενος και με τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ. Ότι θα ζητήσει δημοσίως «ο Δήμος Άργους Μυκηνών να διαθέσει όλο το εναπομείναν κονδύλι  του Υπουργείου Εσωτερικών, να διατεθεί στην αγορά test Αντισωμάτων IgG και IgM, αντί για νερά και τρόφιμα για τους παραβατικούς της “Καρακάξας”».

Έστω και μία ζωή να σωθεί, με αυτόν τον τρόπο, κ.  Χειβιδόπουλε, θα σας αναλογεί μερίδιο του επαίνου.

Αν όμως χαθεί έστω και μια ζωή λόγω μιας παλαιοκομματικής εμπαθούς αντιπολίτευσης, τότε δικαίως θα σας αποκαλούν «Εχθρό του Λαού».