Επιπλέον 5 εκατομμύρια ευρώ από Σκλαβενίτη και 3 από Μασούτη στους εργαζόμενούς τους

230

Οι Έλληνες εργοδότες πάντα δείχνουν τη φιλοπατρία τους, στις δύσκολες στιγμές και δείχνουν έτσι τη διαφορετικότητα της Φυλής των Ελλήνων. Φιλότιμο και εκτίμηση πέρα από στυγνές, απρόσωπες εργασιακές σχέσεις (εδώ είναι χρήσιμο να θυμίσουμε και την καπνοβιομηχανία ΚΑΡΕΛΙΑ).

Έτσι έκτακτο bonus ύψους 5 εκατ. ευρώ στους 25.000 εργαζομένους της μοίρασε η Σκλαβενίτης,  σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται πως η Σκλαβενίτης σύμφωνα με πληροφορίες της αγοράς δρομολογεί έκτακτες προσλήψεις άνω των 1.000 εργαζομένων, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση.

Επιπλέον, για τους περίπου 25.000 υπαλλήλους που εργάζονται στα περίπου 500 καταστήματα του δικτύου της, έχει εξασφαλίσει υγρά αντισηπτικά και γάντια για όλους τους εργαζομένους της, ώστε να μπορούν κάθε στιγμή να χρησιμοποιούν τον ενδεδειγμένο τρόπο απολύμανσης.

Επίσης η αλυσίδα Μασούτης αποφάσισε να διανείμει το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της, ως επιπρόσθετη παροχή στους εργαζομένους της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτή τη δύσκολη εποχή. Την σχετική ανακοίνωση έκανε ο επικεφαλής της εταιρείας, Γιάννης Μασούτης με επιστολή προς τους εργαζομένους, στην οποία υπογράμμιζε την ουσιαστική συμβολή τους αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών που προκαλεί η κρίση του κορωναϊού.

«Ως έμπρακτη αναγνώριση της ουσιαστικής συμβολής σας, θα ήθελα να σας ανακοινώσω ότι το 30% των ετήσιων καθαρών κερδών της εταιρείας μας θα διατεθεί τον Δεκέμβριο ως επιπρόσθετη παροχή, στους εργαζόμενους της 1ης γραμμής των καταστημάτων: ταμίες, πωλητές, αποθηκάριους και άλλες ειδικότητες που υποστηρίζουν την ομαλή λειτουργία, σε αυτή την δοκιμασία»