Ο Δήμος Κορινθίων δείχνει έμπρακτα την αγάπη του στα αδέσποτα ζώα

69

Με δελτίο τύπου που εκδόθηκε σήμερα. 24 Απριλίου 2020, ο Δήμος Κορινθίων ενημερώνει για τις δράσεις του στο τόσο ευαίσθητο θέμα των μικρών μας φίλων, αδέσποτων ζώων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η μέριμνα του Δήμου Κορινθίων για αδέσποτα και κατοικίδια συνεχίζεται

Συνεχίζονται οι δράσεις και οι παρεμβάσεις του δήμου Κορινθίων για την φροντίδα και προστασία των αδέσποτων και όχι μόνο ζώων. Πρόκειται για τοποθέτηση υποδομών που αφορούν την παροχή τροφής αλλά και την συγκέντρωση περιττωμάτων, υποδομές που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία.

 Α) Υποδομή παροχής τροφής (ταΐστρα)  για τα αδέσποτα ζώα έχει τοποθετηθεί στην περιοχή του Αγίου Νικολάου. Ο εφοδιασμός της γίνεται σε καθημερινή βάση.

 Η σίτιση των αδέσποτων πρέπει να σημειωθεί δεν περιορίζεται στην υποδομή του Αγίου Νικολάου. Καθημερινά οι ανάγκες των ζώων καλύπτονται με την διανομή τροφής από εθελοντές που συνδράμουν το έργο του Δήμου και των οποίων η συνεισφορά είναι πολύτιμη.

 Β) Υποδομή περισυλλογής περιττωμάτων των κατοικίδιων έχει τοποθετηθεί σε δυο σημεία της πόλης:

 Στην συμβολή των οδών Κύπρου και Εθνικής Αντιστάσεως και

Στην συμβολή των οδών Γ. Παπανδρέου και Περιάνδρου

Καλούνται οι πολίτες που κινούνται με τα κατοικίδια τους να χρησιμοποιούν σακούλες και γάντια και να συλλέγουν πάντα τα περιττώματα των ζώων τους τα οποία θα αποθέτουν στον ειδικό συλλέκτη.

 Τέλος, ο  δήμος καλεί όσους επιθυμούν, έχουν την διάθεση και την δυνατότητα να προχωρήσουν στην υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος ο δήμος θα συνεισφέρει στην σίτιση του αδέσποτου κατά το ήμισυ του κόστους».